stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

dm
dm
0 22.06.2022 12:09:15

Razkrivamo: Mura tik pred tem, da pripelje novega napadalca, ki je bil najboljši strelec ...

alesfevzer.com
Mura je tik pred podpisom pogodbe z novim napadalcem.

Črno-beli iz prekmurske prestolnice so z vrnitvijo Mirlinda Dakuja v svoje vrste naredili velik posel. Odlični napadalec se je vrnil na Fazanerijo, znova s statusom posojenega nogometaša Osijeka, in bo v naslednji sezoni zagotovo prvo napadalno orožje Prekmurcev. Vseeno Mura išče še eno napadalno moč. In kot vse kaže, jo je tudi našla, že danes naj bi namreč potencialna nova okrepitev na Fazanerijo prišla na zdravniški pregled. 

Slovenski prvoligaši zelo radi, vsaj kar zadeva ofenzivne moči, pogledajo izven meja deželice na sončni strani Alp. Nekako v Sloveniji prevladuje prepričanje, da so tuji napadalci kakovostnejši od domačih. In roko na srce, takšno prepričanje ima zelo trdno podlago. Že če pogledamo slovensko reprezentanco, lahko hitro ugotovimo, da Matjaž Kek nima na voljo nogometaša, ki bi redno tresel nasprotnikove mreže. Nima ga niti selektor mlade slovenske izbrane vrste Milenko Aćimović. Težave z napadalcem v izbrani vrsti so zagotovo povezane tudi s tem, da v slovenski ligi najbolj prosperirajo napadalci – govorimo o tistih klasičnih številkah devet – s tujim potnim listom. Samo poglejmo zadnjo sezono: najboljši strelec je bil Ognjen Mudrinski. Izstopali so še koprski Lamin Colley, Murin Mirlind Daku, Tomislav Mrkonjić iz Radomelj … Slovenci so bili bolj v ozadju. Dobro, Maks Barišić je bil drugi strelec lige, vendar gre za krilnega nogometaša, Mustafa Nukić, tretji strelec lige, se najbolje znajde takoj za klasičnim napadalcem.

Glede na to, da v Sloveniji ponavadi blestijo tuji napadalci, ne čudi, da slovenski prvoligaši še naprej nove napadalne moči iščejo izven meja domače države. No, Mura je želela Daria Kolobarića, toda ko ga ni dobila, se je obrnila nazaj k Mirlindu Dakuju, zdaj je tik pred tem, da se okrepi s še enim tujim napadalcem, ki ga želi dodati kot partnerja v napadu kosovskemu nogometašu. Točnega imena morebitne nove okrepitve črno-belih nam sicer ni uspelo izvedeti, toda po naših informacijah gre za nogometaša, ki je bil še nedolgo tega najboljši strelec srbske prve lige. In ker smo dobili tudi namig, da ne prihaja iz obeh največjih srbskih klubov, Crvene zvezde in Partizana, je izbor precej ozek. V pravkar končani sezoni je bil z naskokom najboljši strelec srbske prve lige napadalec Partizana Ricardo Gomes, ki bi ga Prekmurci zagotovo sprejeli odprtih rok, vendar si ga seveda ne morejo privoščiti. V sezoni prej je je naziv kralja strelcev pripadel napadalcu Radnika Milanu Makariću, ki je dosegel kar 25 golov. Takoj po izjemni sezoni je Makarić odšel na Dansko, kjer je podpisal za AaB, pri katerem zelo redno igra, tako da je vprašanje, ali bi bil naklonjen selitvi v Slovenijo.

V sezoni 2019/20 so si naziv kralja strelcev razdelili trije nogometaši. Zanimivo, noben od njih ni bil ne član Crvene zvezde ne član Partizana. TSC Bačka Topola je imel kar dva kralja strelcev, danes 29-letna Vladimirja Silađija in Nenada Lukića. Prvi si trenutno kruh služi na Kitajskem, drugi na Madžarskem pri Honvedu, za katerega je v prejšnji sezoni zabil odličnih 15 golov, s čimer je bil celo drugi strelec lige za neverjetnim Martinom Adamom iz Paksa, ki je dosegel kar 31 golov. Bi lahko kdo od nekdanjega dvojca TSC-ja okrepil Muro? Kot rečeno, v prej omenjeni sezoni je Srbija imela kar tri najboljše strelce. Tretji je Nikola Petković, ki je tresel mreže nasprotnikov v dresu Javorja, potem odšel v Francijo k Chamblyju, s katerim mu je potekla pogodba. Ravno Petković se tako zdi najbolj realen za prihod na Fazanerijo. No, v opis »najboljšega strelca srbske prve lige« sodi tudi napadalec iz Bosne in Hercegovine Nermin Haskić, ki je naziv kralja strelcev osvojil v sezoni 2018/19, ko je kot za šalo tresel gole v dresu Radničkega iz Niša (24 zadetkov). Haskić je po odlični sezoni na jugu Srbije odšel na Japonsko, kjer je igral za klub Omiya Ardija, toda v zadnjem zimskem prestopnem roku je podpisal za Velež iz Mostarja, za katerega je na osmih prvenstvenih tekmah dosegel tri gole. Morda je on tisti, ki ga želi Mura, čeprav je glede na to, da bo čez pet dni dopolnil 33 let, to vendarle manj verjetno …

Značke: mura, napadalec, srbija

Članki iz rubrike