hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 22.06.2022 10:56:34

Josip Iličić na izhodnih vratih kluba?! Italija govori o velikem prestopu! Poglejte, kdo ga bo ...

Profimedia
V zadnjem krogu minule sezone je pred domačimi navijači požel stoječe ovacije, a bi lahko bilo majskih osem minut tudi zadnjih, ki jih je v črno-modrem dresu Atalante odigral Josip Iličić. Ob vseh nejasnostih, ki obkrožajo nadaljevanje njegove kariere, se zdi bolj ali manj jasno vsaj to, da se ne bo nadaljevala v Bergamu.

Josip Iličić je reprezentančne kolege pred prvo tekmo junijskega ciklusa v ligi narodov obiskal v pripravljalnem taboru na Brdu pri Kranju, in čeprav bi si želeli drugače, je bilo jasno, da v tistem trenutku ni mogel pomagati izbrani vrsti. Štiriintridesetletni slovenski nogometaš je skozi večino spomladanskega dela sezone nadaljeval svojo bitko, ob kateri je nogomet drugotnega pomena. Pred omenjenimi osmimi minutami v zadnjem krogu italijanskega prvenstva je nazadnje zaigral sredi januarja, njegov zadnji zadetek pa bo v začetku prihodnjega tedna star že osem mesecev. Zapuščini Iličića v Bergamu ne oporeka nihče, njeno krono predstavlja nepozaben večer lige prvakov na Mestalli. Kljub temu se zdi, da bi se lahko skupna pot s tistimi stoječimi ovacijami zaključila.


O odhodu Josipa Iličića se na Apeninskem polotoku šušlja že dlje časa, je bilo pa vse do zdaj odgovora o manj privlačnih ponudbah. Situacijo izkušenega Slovenca v Bergamu že nekaj časa pozorno spremljata Monza in Cremonese, v lanski sezoni še vedno drugoligaša, ki ob selitvi med italijansko elito iščeta kakovostne okrepitve znotraj okvirjev proračuna. Iličić, sploh v svoji najboljši različici, v tem pogledu predstavlja sanjsko rešitev, a je po drugi strani jasno, da se tudi Bergamo ljubljencu navijačev niti slučajno ni pripravljen takoj odreči.


Precej bolj mamljiva naj bi bila ponudba, o kateri so se včeraj razpisali pri največjih italijanskih športnih časnikih. Tehnični direktor Bologne Giovanni Sartori, ki je do nedavnega to isto delo opravljal prav pri Atalanti, naj bi bil odločen, da Iličića pripelje v svoj novi klub. Konkretnih pogovorov zaenkrat sicer še ni bilo, a so Italijani prepričani, da bo Sartori poskušal in da bi lahko bila prav njegova vez z Bergamom ključna pri morebitnih odločitvah Josipa Iličića. Pomembno vlogo bi lahko odigral tudi trener Siniša Mihajlović. Iličića pogodba z Atalanto sicer veže do konca prihodnje sezone.

Značke: iličić, atalanta

Članki iz rubrike