sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

STA
STA
0 15.06.2022 14:34:48

Domžalčani in Koprčani predstavili poletni okrepitvi

Martin Metelko
Prva okrepitev Domžal pred novo nogometno sezono je 1,95 metra visoki 27-letni reprezentant Dominikanske republike Christian Junior Schoissengeyr Acosta, ki igra na mestu osrednjega branilca. Tudi zasedba iz Kopra, slovenski pokalni prvak, je dobila prvo okrepitev za novo sezono. Konkurenco v vratih bo povečal Klemen Hvalič.

Schoissengeyr, ki je z Domžalčani sklenil enoletno pogodbo, je v prejšnji sezoni igral za dunajsko Austrio, tretjeuvrščeno moštvo avstrijske lige.

Schoissengeyr je nastopil na 14 ligaških tekmah Austrie, dvakrat je zaigral tudi v kvalifikacijah za konferenčno ligo. Pred tem je tri sezone nosil dres graškega Sturma, nogometno izobrazbo pa je dokončal v dunajskem Rapidu.

Novinec Domžalčanov se je rodil avstrijskemu očetu in domačinki z Dominikanske republike, a se je že pri treh letih starosti preselil v Avstrijo, kjer je odraščal in bil obenem član mlade reprezentance. Zato ne sodi med tuje nogometaše, ima tudi avstrijski potni list.



"V naših vrstah imamo sijajnega branilca. Gre za okrepitev v pravem pomenu besede. Dolgo časa smo ga želeli zvabiti v Domžale in sedaj nam je to uspelo. Christian bo v zadnjo vrsto vnesel mirnost in dodatno energijo, zelo dober je njegov skok, hkrati pa velja za pravega vodjo. Imel je kar nekaj ponudb, toda izbral je nas. Pričakovanja so zagotovo velika," je bil zadovoljen športni direktor Senijad Ibričić.

Tudi igralci Kopra, slovenski pokalni prvaki, so dobili prvo okrepitev za novo sezono. Gre za 20-letnega vratarja iz Nove Gorice, ki je nazadnje branil barve italijanskega Empolija, s Koprčani pa je podpisal triletno pogodbo, so zapisali na uradni strani primorskega prvoligaša.

"Odločitev ni bila težka, Koper sem vseskozi spremljal in vem kako dobro se tukaj dela. Ekipa me je lepo sprejela, vse je urejeno, dobro treniramo in sem zelo zadovoljen. Imamo lepo priložnost, da se dokažemo v evropskem tekmovanju, kar je dodaten izziv in na to sem pripravljen," je za spletno stran Kopra dejal Hvalič.

Značke: nogomet, slovenija, dp

Članki iz rubrike