Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.06.2022 08:58:22
Deli članek:

Novo slovo v zmajevem gnezdu?! Napadalec v mislih že prečrtal Olimpijo in se osredotočil na drug klub!

alesfevzer.com

Po štirih mesecih zaključuje svojo pot pri Olimpiji.

Nogometaši Olimpije se po dvotedenskem premoru vračajo v zmajevo gnezdo. Tiste, ki niso zaposleni z reprezentančnimi (ali kakšnimi drugimi) obveznostmi, je Robert Prosinečki danes pričakal v Ljubljani, jutri pa bo na vrsti uvodni trening priprav na novo tekmovalno obdobje. Zeleno-bela četa je v tem trenutku najbrž še vedno daleč od končne podobe, v kateri se bo lotila naslednjih izzivov, po Niku Kapunu se obeta še en slovenski odhod.

Na prvem treningu zmajev zagotovo ne bo Aljoše Matka, ki se v teh dneh z mlado reprezentanco pripravlja na ŽAK-u, jutri ga čaka predzadnja tekma v kvalifikacijah za Euro 2023. Eden najboljših posameznikov v četi Milenka Ačimovića pa se tudi po končani reprezentančni akciji očitno ne namerava vrniti v zmajevo gnezdo.

Belokranjčan se je na slovenske zelenice kot posojen nogometaš Hammarbyja vrnil predvsem v iskanju prave samozavesti, ki jo je izgubil v zanj prelomnem letu 2021, a se v prestolnici ni izšlo po načrtih. Matko je pod vodstvom Roberta Prosinečkega pravo priložnost dočakal šele po tem, ko je z (vsaj) letošnjimi nastopi v zeleno-belem zaključil Almedin Ziljkić in je zaradi rumenih kartonov odpadel še Aldair. Na tekmah, ki jih je začel od prve minute ni bil izrazito slab, hkrati ni pokazal nič zares posebnega. Ničesar, kar bi Ljubljančane prepričalo do te mere, da bi odšteli dobrih tristo tisočakov, kolikor bi bilo potrebnih za trajen odkup od Hammarbyja.

Neizbežen je torej povratek k švedskemu prvoligašu, kjer pravega prostora ali interesa zanj zaenkrat nimajo. Da je Matko odločen, da Švedom ob morebitni priložnosti znova dokaže svojo vrednost, je švedskim medijem pred dnevi zatrdil tudi njegov agent Amir Ružnić. »Edina stvar, ki jo ima v mislih, je vrnitev v Hammarby. Tudi če ga morda ne želijo, je odločen pokazati, da je dozorel in da je lahko še boljši,« je povedal Ružnić.