Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ro
ro
0 23.05.2022 09:38:54

Odhod iz Fazanerije! Mura ostala brez zelo pomembnega člena ekipe, preselil se bo v Belgijo

Aleš Cipot
Dvaindvajsetletni branilec je v črno-beli opravi zbral 84 nastopov.

V pričakovanju nove sezone bo v igralski zasedbi Mure kar nekaj premikov, dogajanje bi utegnilo biti nadvse zanimivo – tako pri odhodih kot prihodih. Za zdaj je jasno, da v Fazaneriji gotovo ne bo več Marka Zalokarja, prav tako ne Klemna Šturma, ki mu je potekla pogodba, v soboškem prvoligašu pa so medtem potrdili, da je klubske barve zamenjal tudi Jan Gorenc. Dvaindvajsetletni branilec bo kariero nadaljeval v belgijski prvoligaški druščini, okrepil je Eupen, ki je redni del prvenstva končal na 15. mestu na lestvici. Sobočani so sporočili, da je odšel v zameno za odškodnino (pogodbo je imel sklenjeno do konca leta), vendar zneska ne razkrivajo, po naših informacijah naj bi šlo za okrog 200 tisoč evrov.

Jan Gorenc se je v na ravnico preselil 15. januarja 2020 in hitro postal eden standardnih členov Murine obrambne vrste. Zbral je 65 prvoligaških nastopov, 4 nastope v pokalu in 15 nastopov v Evropi, ob tem pa se je osemkrat vpisal med strelce (7 zadetkov v prvenstvu, 1 zadetek v Evropi). Z Muro se je veselil naslova pokalnih in državnih prvakov ter uvrstitve v konferenčno ligo.

"Jan se je v Fazanerijo preselil v iskanju novih minut in igralskega napredka. V Muri smo mu to omogočili, pri nas je zrasel v nogometaša, ki že trka na vrata članske reprezentance. V Muri si je ustvaril ime in prestop v tujino je bil zgolj vprašanje časa. V novem okolju mu želim, da bi kazal takšne predstave, kot jih je v črno-belem," se je odzval predsednik Mure Robert Kuzmič.

gorenc sumenjak af
alesfevzer.com

Značke: jan-gorenc, mura, eupen

Članki iz rubrike