Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rb
rb
0 17.05.2022 11:00:20

To pa je redkost! Ne boste verjeli, kaj so muraši naredili na VIP-u v Stožicah, zgodil se je tudi trenutek za zgodovino (foto)

alesfevzer.com
Prekmurci so bili v prestolnici zelo dejavni.

Sobočani na nedeljskem gostovanju v Stožicah nase niso opozorili le z zelo napadalno usmerjeno igro, s katero so prišli do remija, nadvse dejavni so bili tudi ob igrišču. Verjeli ali ne, na največjem stadionu na sončni strani Alp so zakupili kar nekaj lož in na tekmo povabili reci in piši 170 gostov iz Ljubljane ter bližnje in nekoliko daljne okolice, povrhu so sami poskrbeli za pogostitev. Takšna poteza ni ravno običajna, tovrstne stvari so kot po pravilu v domeni gostitelja, je pa gotovo hvale vredno, da so v Fazaneriji gostovanje v prestolnici izkoristili za krepitev in širitev blagovne znamke Mure po čim večjem delu Slovenije ter za navezovanje novih stikov. Bilo je veliko poslovnih partnerjev ter uglednih obrazov iz sveta gospodarstva, športa, politike in še kakšno področje bi se našlo. Med drugim sta bila denimo gosta črno-belih nekdanji predsednik države Milan Kučan in nekdanji prvi mož NZS Rudi Zavrl …

zavrl kucan ac
Aleš Cipot

Sicer pa je bil obračun z Olimpijo nekaj posebnega za Nika Kasala, ki se je prvič predstavil na prvoligaškem prizorišču in postal najmlajši debitant v zgodovini Mure  v nedeljo je bil star 16 let, štiri mesece in 16 dni! Veliki črno-beli up iz Lipe je veliki trenutek dočakal v 80. minuti, ko je zamenjal izkušenega Žigo Kousa. Mladenič je na zelenici deloval samozavestno in ni manjkalo veliko, da bi se vpisal med strelce; ob soočenju z Ivanom Banićem je meril previsoko. Stranski sodnik je sicer dvignil zastavico, toda če bi žoga končala v mreži, bi njegovo odločitev v VAR-sobi najbrž preklicali. Ampak ob koncu tedna brez gola proti Olimpiji vendarle ni ostal. Še več, dosegel je dva, in sicer na sobotni prvenstveni tekmi kadetskih zasedb, ki so jo Prekmurci v Radencih dobili s kar 5:0. Uspešnejši so bili tudi soboški mladinci, ki so po zaostanku z 0:2 slavili s 3:2.

kasalo kous ac
Aleš Cipot

Članki iz rubrike