volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

rb
rb
0 09.05.2022 11:39:05

Kakšno sporočilo v BOJU ZA NASLOV PRVAKA! Naj žvižgajo MENI, ostale pa pustijo PRI MIRU ...

Martin Metelko
Kanarčki uživajo v pogledu z vrha lestvice, hkrati jih v sredo čaka finale pokalnega tekmovanja proti Bravu.

Koprčani so po zmagi nad Taborom slavili skok na vrh lestvice ob zavedanju, da je lahko zgolj začasen, ampak občutek prebuditi se v sobotno jutro na prvem mestu je bil vendarle čudovit. In takšen je ostal tudi v soboto zvečer. In takšen je še vedno ... Oziroma še (precej) bolj čudovit! Mariborčani so v Šiški ostali praznih rok, kar pomeni, da imajo Zoran Zeljković in njegovi varovanci v zadnjih 180 prvenstvenih minutah vse v svojih rokah. Sami odločajo o svoji usodi, zmagi proti Radomljam (doma) in Bravu (v gosteh) zagotavljata drugi naslov prvaka v klubski zgodovini. Že v sredo pa se bodo kanarčki potegovali za pokalno lovoriko ...

Kanarčki so v obračunu Kraševci pokazali zrelost in zasluženo osvojili ves izkupiček. Bili so potrpežljivi, prepotrebno mirnost pa so ohranili tudi ob kakšnem žvižgu s tribun ob podajah nazaj. "Razumem navijače, ampak dejstvo je, da so v tem trenutku najbolj pomembne točke. Igra je hitro pozabljena. Ni lahko igrati, ko moraš zmagati. To je bila tekma, v kateri bi lahko veliko izgubili, ampak bili smo zreli," pravi Zoran Zeljković, ki danes praznuje 42. rojstni dan.

ivica guberac mm
Martin Metelko
Kapetan je bil bolj neposreden, odzval pa se je tudi že na igrišču. "Obrnil sem se proti gledalcem in jih poskušal motivirati, naj ne žvižgajo. Ker žvižgajo tudi nekaterim mladim igralcem, ki tako po nepotrebnem padejo pod pritisk. Najraje vidim, da vsi žvižgajo meni in vse ostale pustijo pri miru. Jaz sem tega navajen. Upam, da se bo ozračje vendarle spremenilo. Vem, da je publika na Bonifiki zahtevna, to je super, ampak mislim, da smo ji v tej sezoni že vrnili z dobrimi igrami in temu primernimi rezultati. Verjamem, da bomo v takšnem slogu nadaljevali vse do konca. Vsekakor pa bi si želel, da bi nas spremljalo več ljudi, prav tako kot bolj pozitivno klimo okoli kluba. Mislim, da si to zaslužimo. Vemo, kje smo bili pred dvema letoma in vemo, kje smo danes. Menim, da delamo nerealne stvari, ampak okej ... Potreben je čas, prav tako se zavedam, da gledalce zanimajo le dobri dosežki, ampak res bi si želel več pozitivne energije," je z zanimivim razmišljanjem postregel Ivica Guberac.

Medtem so izkušeni vezist in soigralci že v pokalnem filmu. "To je nagrada za vse, kar delamo. Za vloženi trud. Biti v igri za obe lovoriki je nekaj izjemnega. Težko je opisati naše neizmerno zadovoljstvo. Živimo za te trenutke, uživamo v njih in upamo na najboljše. Gremo iz tekme v tekmo, ostati moramo skromni, dobro trenirati in na koncu bomo videli, kako se bo končalo."

Članki iz rubrike