bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

rb
rb
0 04.05.2022 11:18:21

LUKA BOBIČANEC po novi MOJSTROVINI iz svoje kolekcije: Povem vam, kaj je POMEMBNO!

alesfevzer.com
Medžimurski vezist je v Celju zablestel z izjemnim golom.

Muraši so v knežjem mestu uresničili veliki cilj in ostali v enakovrednem boju z Olimpijo za tretje mesto, ki ne glede na razplet finala pokalnega tekmovanja zagotavlja nastop na mednarodnem prizorišču v prihodnji sezoni. V Fazaneriji se ob tem nočejo sprenevedati, da je za ključni trenutek poskrbela zelo sporna oziroma napačna sodniška odločitev, ki je črno-belim olajšala pot do želenega preobrata.

V odprtju dvoboja na stadionu Z'dežele se je Prekmurcem pripetilo, kar se jim je že proti Radomljam. Spet so zelo hitro zatresli okvir vrat, nato se je kmalu zatresla še njihova mreža, toda na koncu se scenarij z obračuna ob Kamniški Bistrici le ni ponovil. "Po doseženem golu so Celjani prevzeli pobudo, naša podoba v prvem polčasu ni bila najboljša," je priznal Damir Čontala in se nato dotaknil trenutka pred odhodom na odmor, ko je Aleksandar Matković po domnevnem prekršku Davida Zeca nad Mihaelom Klepačem domačega branilca predčasno poslal pod prho. Trener Mure se ni želel spuščati v (ne)pravilnost odločitve koroškega delivca pravice, zato pa je poudaril: "Rdeči karton je vsekakor ključno vplival na nadaljnji potek dogodkov."

Čutilo se je, da se pobiramo

Toda določene znake prebujanja je bilo vendarle mogoče zaznati tudi že pred tem, preden so grofi na zelenici ostali z le desetimi možmi. "Zgodnji zaostanek po solidnem vstopu v tekmo nam je v navezi s porazom na prejšnji preizkušnji 'pristrigel krila'. Fantje so potrebovali nekaj časa, da se zberejo, dvignejo in vzpostavijo ravnotežje. Že v minutah pred izključitvijo smo prišli v dve ali tri obetavne situacije. Čutilo se je, da smo se začeli pobirati, da postajamo boljši, igralec več pa nam je nato olajšal delo. V nadaljevanju se je vse obrnilo povsem na našo stran. Ustvarili smo si ogromno priložnosti, zadeli bi lahko več kot trikrat. Ne glede na vse verjamem, da smo zmagali zasluženo," je povedal 37-letni strokovnjak na klopi (še vedno) aktualnih prvakov.

"Obračun v prijetnem ozračju je bil zelo zahteven, a tudi kakovosten. Na srečo se je razpletel v našo korist. Lahko bi se tudi drugače, toda po zaostanku smo pokazali karakter in si zagotovili ves izkupiček. Menim, da naposled zasluženo," pa se je na dogajanje na igralni površini ozrl Luka Bobičanec, ki je s fantastičnim golom za 1:2 razblinil dvome o zmagovalcu. Po naslednji mojstrovini iz kolekcije medžimurskega virtuoza so morali Sobočani do konca bolj ali manj opraviti le še formalnost. Glavni igralec zgodbe novemu izjemnemu trenutku navdiha ni želel pripisovati pretiranega pomena: "Pomembno je le, da žoga pride čez golovo črto. Da konča v mreži. Kdo je zabil in kako, je drugotnega pomena. Nedvomno pa nam je bilo po vodstvu lažje, hkrati nam je drugi zadetek še dodatno okrepil samozavest. Šteje le to, da smo zmagali; to je bistveno."
Marsikdo je pričakoval, da se bo zasedba iz Fazanerije v drugem delu na vrat na nos zagnala proti domačim vratom, ampak brezglavih napadov si ni privoščila. "Dogovor je bil, da ne smemo biti živčni in da ne smemo igrati na silo. Zavedali smo se, da imamo z igralcem več na voljo dovolj časa za uresničitev namena in da moramo ostati potrpežljivi. Fantje so odigrali odličen drugi polčas, prihajali smo v 'izdelane' priložnosti, na drugi strani pa smo gostiteljem dovolili eno ali največ dve obetavnejši situaciji. Mi smo jih imeli zares veliko, kljub igralcu več je bilo nadaljevanje odigrano na zavidljivi ravni," je z zadovoljstvom v glasu dejal trener Mure.

Ukvarjamo se le s seboj

V boju za evropsko vozovnico zdaj sledi zaključni sprint. "Gremo naprej. Vemo, kaj nas čaka, vendar se z lestvico ne ubadamo kaj prida. Ukvarjamo se le sami s seboj, pred nami so še tri tekme. Verjamem, da tri dobre tekme. Vedno znova si moramo po najboljših močeh prizadevati, da bi odigrali čim bolje, in na koncu bomo pač videli, kaj nam bo to prineslo," je povedal Luka Bobičanec.
Damir Čontala je znova poudaril, da je cilj Mure tretje mesto. Ne glede na razplet finala pokalnega tekmovanja. "Prav gotovo. Tekmujemo, želimo biti čim boljši. O tem, da bi bilo lahko zaradi razpleta zaključnega pokalnega obračuna za Evropo dovolj tudi četrto mesto, ne smemo razmišljati. Ne smemo na tak način izgubiti osredotočenosti na svoje igre. Na vse drugo tako ali tako nimamo vpliva. Imamo ga le na naše predstave, še vedno sami odločamo o svoji usodi. Drži, da je razpored težak, ampak Mura je proti ekipam iz zgornjega dela lestvice že tradicionalno dokaj uspešna. Potruditi se moramo, da bi tako ostalo."
V nedeljo bodo v Fazaneriji gostovali razbremenjeni Domžalčani, sledilo bo (morda ključno) gostovanje v Stožicah, v zadnjem krogu je na sporedu domači spopad z Mariborom ...

Članki iz rubrike