Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 03.05.2022 13:13:35

Slabe novice iz Ljudskega vrta: Nepogrešljivega po operaciji čaka večmesečno okrevanje!

Grega Wernig
Prvi vratar slovenskega nogometnega prvoligaša Maribora Ažbe Jug, ki se je nesrečno poškodoval na prvenstveni tekmi 23. aprila v Sežani in predčasno končal sezono, je že prestal artroskopsko operacijo. Kot so zapisali na spletni strani Maribora, je bila operacija po izpahu ramenskega sklepa uspešna, zdaj sledi večmesečno okrevanje.

"Šlo je za stanje po izpahu ramenskega sklepa, poškodovane so bile številne strukture in potrebna je bila operacija," je dejal Matjaž Vogrin, vodja zdravniške službe NK Maribor.

"Zdaj je vse v redu, operacija je potekala po predvidenem načrtu. Počutje je situaciji primerno. Žal se zgodijo tudi takšne stvari, kot v življenju moraš biti v nogometu pripravljen na vse, tudi na tovrstne zaplete. Trenutno so prve misli povezane s tem, da je najbolj pomembno uspešno prestati okrevanje," je za klubsko spletno stran dejal Jug.


Zaradi poškodbe je moral predčasno končati sezono, po operativnem posegu pa zanj sledi obdobje prisilnega počitka z večmesečnim okrevanjem, tako da bo izpustil tudi začetni del nove sezone 2022/23.

"Najprej me čaka obdobje popolnega mirovanja, nato bo dovoljeno pasivno razgibavanje roke, ki jo bom v naslednji fazi lahko začel premikati do določenih stopinj. Medtem pa bom ohranjal fizično pripravljenost, vendar brez obremenjevanja roke," je dodal 30-letni vratar, ki si je po poškodbi večkrat ogledal posnetek dogodka, ki ga je nepričakovano oddaljil z igrišč.

"Poškodba je res posledica nenavadnega spleta okoliščin, kajti prišlo je do povsem običajnega padca. Lahko bi rekel, padec kot padec, neštetokrat sem padel na tekmah in predvsem na treningih, pa se nikdar ni zgodilo nič podobnega. Trava je bila mokra, spodrsnilo mi je, sila je naredila svoje, ni mi uspelo dovolj hitro nadzorovati giba in ob padcu je rama zapustila svoj položaj," je pojasnil Jug, ki je povedal, da če bo okrevanje potekalo po načrtih, upa na vrnitev po štirih mesecih.

Značke: nogomet, poškodba

Članki iz rubrike