Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

rb
rb
2 03.05.2022 11:49:27

GROŽNJA Simona Rožmana: Naj se zjasnijo! DA SE UMAKNEM …

Martin Metelko
Trener celjskega prvoligaša nezadovoljen zaradi sojenja.

Namesto da bi se po tekmi Celje – Mura pogovarjali o gledljivem nogometu na primerni kakovostni ravni s pravšnjo dinamiko, lepem številu priložnosti ali fantastičnem golu Luke Bobičanca, je v ospredju sojenje. Slabo sojenje oziroma velika napaka tudi sicer raztresenega Aleksandra Matkovića v končnici prvega polčasa, ki je pomembno vplivala na razplet dvoboja. Bržčas ključno, Prekmurci so darilo znali unovčiti.

"Tekma za pogledati!" je bilo slišati komentarje po prvi tretjini dvoboja med Celjem in Muro. Igrivi gostitelji so vodili z 1:0, a tudi črno-beli so se po zanesljivem začetku in vmesnem mrku začeli počasi dvigati, dogajanje je bilo zanimivo, a kmalu je bilo vse to potisnjeno v ozadje. Žal! V središču pozornosti se je znašel Aleksandar Matković, že vse od prve minute ni deloval prepričljivo, v končnici prvega polčasa pa je naredil potezo, ki je 'prelomila' dvoboj in ga usmerila v korist murašev. Po (domnevnem) prekršku Davida Zeca nad Mihaelom Klepačem, ki si je prizadeval prodreti v kazenski prostor, je izključil domačega branilca. Na veliko presenečenje vseh na stadionu. Tudi Sobočanov! Takšno odločitev naj bi sprejel zaradi tega, ker je bil mladi reprezentant zadnji mož obrambe, vendar je hkrati dejstvo, da 24-letni Hrvat ob morebitnem uspešnem preigravanju ne bi imel proste poti proti vratom. Ker je bilo v bližini dovolj grofov, ki bi lahko posredovali ...


Problem in problem ...

Zasedba iz Fazanerije je bila dovolj kakovostna, da je znala v nadaljevanju izkoristiti številčno prednost za zmago s 3:1 in pomembne točke v boju za Evropo. Hkrati jim je ustrezalo vztrajanje gostiteljev pri poskusu ohranitve napadalne drže, prostora je bilo več kot dovolj. Toda vrnimo se k rdečemu kartonu, ki po vstopu tehnologije v najpomembnejšo postransko stvar na svetu niti ni pretiran problem. Delivec pravice z Raven na Koroškem je situacijo ocenil tako, kot jo pač je. Ljudje delamo napake, vsega skupaj morda ni videl najbolje. Se zgodi, ampak prevladovalo je množično prepričanje, da pri tem ne bo ostalo ter da bosta Roberto Ponis in Matej Žunič v VAR-sobi po ogledih posnetkov njegovo odločitev spremenila. Pa je nista. In to je problem! Ali morda sodniki vedo, česar mi oziroma zelo, zelo velika večina nogometnih privržencev ne pozna dovolj dobro. In če je tako, je tudi to problem ... Problem komunikacije sodniškega in ostalega sveta …

Težko sem miren

Celjanom se je 'snelo', po tekmi je bilo v hodnikih pod glavno tribuno mogoče slišati marsikaj, na poznejši tiskovni konferenci kakopak v neprimerno milejši obliki. Simon Rožman je najprej nekaj časa govoril 'v rokavicah', a jih je kmalu vendarle odvrgel. "Morda smo odigrali najboljše srečanje do zdaj. Gremo v smeri, v kakršni si želimo, žal mi je gledalcev. Do sodniške napake je bila tekma zelo gledljiva. Takšna, kot si jih v Sloveniji želimo, a če se bodo tovrstne stvari nadaljevale, se ne bomo smeli čuditi, če na stadion ne bo več nobenega gledalca. Tega si seveda ne želimo, toda ob tehnologiji, ki jo imamo, se določene zadeve preprosto ne bi smele več dogajati," je med drugim povedal trener Celja. "Muri čestitam za zmago, mojim igralcem za odnos, ki so ga pokazali. In za to, da so počeli stvari, ki jih želimo delati," je še pristavil in pogledal 'širšo sliko': "Veliko je bilo mejnih situacij. Nam se dogajajo že sedem krogov, niti ena ni bila v našo korist. Potem pa poslušamo takšne in drugačne razlage. Želel bi si, da bi kdaj mogoče kdo prišel v našo garderobo in fantom, ki so znova in znova razočarani, razložil posamezne stvari. Marsičesa ne razumem in po vsem, kar se nam je dogajalo v preteklem obdobju, sem težko miren. Ne vem, kdaj bo konec. Res velika zahvala igralcem, da na igrišču 'pustijo srce' za ta klub, za našo ekipo, da se komu dejansko ne 'odpelje'. Hkrati se bojim, da se bodo ljudje, ki vlagajo v slovenski nogomet, zaradi takšnih zadev umaknili. To bi bil hud udarec. Ker bi si morali želeti takšnih, ki so pripravljeni dati denar."
In čemu v Celju pripisujejo preglavice s sodniki? Med drugim je slišati (pretirana?) namigovanja, da naj bi šlo za osebne vojne … "Žal mi je, da se dogajajo takšne stvari. So nepotrebne. Če je kakršnakoli zamera zaradi mene, potem naj se sodniška organizacija izjasni. Da se umaknem, ker menim, da si fantje za vloženi trud in pošteno delo zaslužijo razmere, v katerih bodo njihove sposobnosti prihajale do izraza v želeni meri," je odvrnil Simon Rožman.

Članki iz rubrike