Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
22.04.2022 18:38:43
Deli članek:

VSTAJENJE Mihaela Klepača: Če bi rekel kaj drugega, BI LAGAL

Aleš Cipot

Hrvaški krilni napadalec je na zadnjih dveh tekmah odlično izkoristil priložnost.

Bil je pozabljen. Dobesedno! Zdelo se je, da so v Fazaneriji nad njim dvignili roke, toda na zadnjih dveh tekmah smo spremljali vstajenje Mihaela Klepača. V 65 minutah, kolikor jih je preživel na igrišču proti Bravu in Aluminiju, je dosegel dva gola ter dodal še podajo in potemtakem lahko sklepamo, da je Mura za končnico prvenstva v boju za evropsko vozovnico dobila nadvse pomembnega dodatnega aduta.

Njegova statistika je bila izjemno skromna. Priložnosti je dobival le po 'kapljicah', in prevladovalo je prepričanje, da bo Mihael Klepač na stranskem tiru v Fazaneriji ostal vse do konca prvenstva. Pa ni! Damir Čontala je na gostovanju v Šiški presenetil, ko ga je v zadnji tretjini dvoboja poslal na igrišče, toda prav s to potezo je črno-belim zagotovil ves izkupiček. A po izkušnjah iz preteklosti je bilo še vedno dokaj pogosto slišati, da gre za naključje, za muho enodnevnico. Češ, saj bo spet vse po starem ...

Spopad z Aluminijem je začel na klopi. Mura po zgodnjem vodstvu ni blestela, toda vendarle je ohranjala minimalno prednost, po slabi uri igre pa je domači trener 24-letnega Hrvata znova poslal v ogenj in zgodila se je – eksplozija. Sobočani so postali igrivi ter še dvakrat zatresli mrežo z Mihaelom Klepačem v glavni vlogi. Najprej je podal Luki Bobičancu, ki je zadel za 2:0, nakar je po dvojni podaji z Žigo Kousom poskrbel še za končni izid. Ampak to še ni bilo vse, vmes je zablestel še z mojstrovino, za najlepši trenutek tekme, vendar so sodniki ocenili, da je bil Nardin Mulahusejnović ob njegovem strelu v nedovoljenem položaju oziroma je vplival na vratarjevo posredovanje. A kakorkoli že, navijači aktualnih prvakov zdaj naposled verjamejo, da lahko dokončno rečejo: "Klepač je nazaj!" Je res? "Njegova kakovost sploh ni sporna. Če bo pravi, če bo dobro treniral in ohranjal kontinuiteto, je lahko eden od najpomembnejših členov ekipe," se je odzval Damir Čontala.

"Hitro smo povedli ter imeli kmalu še dve priložnosti. Če bi zadeli še enkrat, bi bil potek tekme drugačen. Nismo bili dovolj konkretni, v končnici nam je steklo. Seveda sem zadovoljen, da sem pri tem s podajo in golom sodeloval tudi sam. Ni bilo lahko, zlasti psihološko je bil dvoboj zahteven. Pričakovanja so velika, borimo se za tretje mesto, ki prinaša nastop v Evropi, morali smo upravičiti vlogo favorita. Seveda pa je najpomembnejše, da smo osvojili vse tri točke," se je na dogajanje na igralni površini prekmurskega nogometnega hrama ozrl glavni igralec zgodbe.
Po dveh golih in asistenci v dobri uri na dveh preizkušnjah zadovoljstva kakopak ni skrival. "Srečen sem zaradi tega. In vesel, da sem očitno prišel v formo ter ekipi pomagal do želenih dosežkov. Upam, da bom v takšnem slogu nadaljeval, počutim se odlično. Vse drugo je v domeni trenerja," je povedal Mihael Klepač in se dotaknil obdobja, ko ga ni bilo v ospredju. "Ah ... Takšni trenutki so težki. Lagal bi, če bi rekel, da je drugače, vendar mi ni preostalo drugega, kot da čim bolje treniram in čakam na priložnost. Ob vedenju, da jo moram po tem, ko jo bom dobil, kar najbolje izkoristiti."
To mu je zares odlično uspelo, Mura je za končnico prvenstva očitno dobila močno orožje. Vsi, ki prisegajo na črno-belo barvo, verjamejo, da bo razplet temu primeren ter da bo Evropa tudi v prihodnji sezoni »stanovala« v Fazaneriji. "Do konca je ostalo še pet tekem, marsikaj se lahko zgodi in spremeni, a vemo, kakšen je naš cilj. In dati moramo vse od sebe, da bi ga uresničili. Na vsak naslednji izziv se moramo čim bolje pripraviti in storiti vse za zmago. To je naše vodilo," je poudaril Mihael Klepač.