Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.04.2022 13:27:04
Deli članek:

STRELSKI ŠOV Slovenca! TRIKRAT premagal nasprotnega vratarja in ekipo popeljal v VELIKI FINALE! (video)

Profimedia

Žan Celar je bil ključni mož velike zmage v polfinalu švicarskega pokala.

Žan Celar ostaja prva violina švicarskega prvoligaša Lugana. Slovenski napadalec, ki se je na 23 prvenstvenih tekmah v letošnji sezoni podpisal pod devet zadetkov, tokrat pa je zablestel tudi v pokalnem tekmovanju.

Lugano se je v polfinalu švicarskega pokala pomeril z branilcem te lovorike Luzernom, večji del tekme je minil brez doseženih zadetkov, nato pa je pot do nasprotnikovih vrat po odbitku prvi našel Celar. Luzern je v zaključku tekme z izenačujočim zadetkom izsilil podaljšek, v njem pa je Slovenec z uspešno izvedeno enajstmetrovko znova poskrbel za vodstvo Lugana. Gostje so v izdihljajih drugega podaljška uspeli še enkrat izenačiti. O finalistu je tako odločalo izvajanje strelov z bele točke, ki so ga precej bolje začeli aktualni prvaki, po zaostanku z 0:2 pa je serijo preobrata začel drugi Slovenec v dresu Lugana Sandi Lovrić.

Piko na i sijajnemu večeru je Celar nato postavil še z uspešno izvedenim odločilnim strelom, ki je Lugano popeljal v finale. Ta bo na sporedu 15. maja, ko bo nasprotnik St. Gallen.