najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bencin Svet24.si

Če vlada ne bo posegla s trošarinami, bo bencin ...

bali Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
1 15.04.2022 11:32:28

Kaj ostane Olimpiji?! Prosinčeki BREZ ZADRŽKOV, vrača se tudi igralec, ki ga je na derbiju zelo pogrešal!

alesfevzer.com
Olimpijo naslednja preizkušnja čaka že v soboto, ko bodo Zmaji v praznih Stožicah gostili Tabor iz Sežane.

Olimpija je konec prejšnjega tedna izgubila na gostovanju pri Mariboru in bržkone zapravila vse možnosti v boju za naslov državnega prvaka. Tega se še kako dobro zaveda trener Robert Prosinečki, ki pa zdaj vso pozornost usmerja v boj za Evropo. 

"Vztrajam pri tem, kar sem povedal že večkrat. V Mariboru smo odigrali dobro tekmo. Igra je bila na ustrezni ravni, ekipa je delovala dobro. Seveda so bile žal tudi slabe stvari, zato smo navsezadnje izgubili. Prav to, kar je bilo slabo, moramo popraviti in določene stvari dvigniti na višjo raven. Hkrati moramo graditi na dobrih stvareh, ki jih ni bilo malo. Veseli spoznanje, da imamo še veliko prostora za napredek. Verjamem, da bomo že na naslednji tekmi še boljši. Rezultat na večnem derbiju ni bil takšen, kot smo si želeli, toda iz igre, ki smo jo prikazali, lahko črpamo samozavest. Ne zmaga vedno boljši, najpomembneje pa je, da smo analizirali vse, kar ni bilo dovolj dobro. Napake bomo popravili," je dejal Prosinečki in se dotaknil tudi boja za Evropo. To je verjetno edino, kar je v letošnji sezoni preostalo Ljubljančanom.



"Kot sem že rekel: pred nami je šest derbijev za uvrstitev v Evropo. Ne dvomim, da se fantje zavedajo položaja, v katerem smo. Čeprav nas je poraz v Mariboru bolel, je samozavest še naprej na visoki ravni. Tudi zato, ker vemo, da v Ljudskem vrtu nismo igrali slabo in da nas je le neučinkovitost v napadu stala zmage. Zdaj smo, kjer smo. Nočem preveč govoriti o obdobju pred mojim prihodom, lahko govorim le o tekmah, ki sem ju vodil kot trener Olimpije. In na teh dveh tekmah smo igrali dobro. Moram biti zadovoljen. Prav iz tega črpam optimizem in prav zato verjamem, da bomo dosegli cilj, ki ga moramo doseči. Že res, da se ne borimo več za prvaka, toda zdaj se borimo za Evropo in motivacija mora biti temu primerna."

"Na dveh tekmah, na katerih sem vodil Olimpijo, nanj žal nisem mogel računati. In kdo ve, morda bi bilo na večnem derbiju drugače, če bi bil v kadru tudi Mustafa Nukić. Precej smo ga pogrešali, toda zdaj se k sreči vrača v ekipo in tega se vsekakor veselim. Na treningih dela odlično. No, pa saj vsi delajo odlično. Celo perfektno. V garderobi vlada izjemno vzdušje. Poraz v Mariboru nas je sicer malce prizadel, toda ko igraš tako dobro, kot smo igrali mi, je to nekaj, kar te hrabri, da bo že naslednjič rezultat boljši," je za konec za spletno stran Olimpije dejal Hrvaški strateg.

Članki iz rubrike