Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.04.2022 09:13:52
Deli članek:

SRAMOTNO! To je katalonski ponos? V Barceloni ogorčeni, noro, kaj je naredilo več tisoč 'NAVIJAČEV'!

Profimedia

V Barceloni ne skrivajo ogorčenja.

Barcelona je bila po mnenju mnogih prvi favorit za naslov v ligi Europa. V zadnjem času je navduševala nogometno javnost in pod vodstvom legendarnega Xavija spomnila na tiste zlate čase katalonskega ponosa. Toda ...

V četrtek so Katalonci doživeli hladen tuš, Eintrachtu je sredi Barcelone uspela prava senzacija, Nemci so vodili že s 3:0, domači pa so v zadnjih desetih minutah pokazali precej boljši obraz, znižali na 3:2, več pa niso zmogli. Bi bilo drugače, če bi imeli na tribunah bučno podporo svojih navijačev?

V klubu so namreč ogorčeni nad tem, kar se je dogajalo na tribunah. Gostujočih navijačev je bilo po nekaterih ocenah okoli 25.000, kar pomeni, da so morali dobiti vstopnice od domačih navijačev. "Vzdušje na tribunah nam ni prav nič koristilo. Podobno je bilo nekakšnemu finalu, na katerem ekipi dobita vsaka pol vstopnic. Seveda bi nam bilo lažje s 70 ali 80 tisoč navijači. Razočaran sem, o tem so igralci govorili tudi v garderobi. Klub preiskuje, kaj se je zgodilo. Temu moramo priti do dna," je bil po tekmi razočaran trener Barcelone Xavi, podobnega mnenja pa je bil tudi predsednik kluba.

"To, kar se je zgodilo na tribunah, je sramota, ki se ne sme nikoli več ponoviti. Žalostno! V prihodnje bomo precej bolj strogi, takšne stvari se nam ne smejo zgoditi. Preiskujemo, kaj se je zgodilo, kot navijača Barcelone me je zelo sram," je bil oster Joan Laporta.