evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
1 03.04.2022 22:21:07

BUM, bum OLIMPIJA! Zmaji so prvenec ROBERTA PROSINEČKEGA začinili z lepo zmago

alesfevzer.com
Olimpija je prvič nastopila pod vodstvom legendarnega Roberta Prosinečkega in vsi so poudarjali predvsem neko novo energijo.

Olimpija  Kalcer Radomlje 4:1 (2:1)
Ljubljana  Stadion Stožice, sodniki: Šmajc, Kasapović, Gabrovec.
Strelci: 1:0 Kvesić (15./11 m), 1:1 Zabukovnik (29.), 2:1 Aldair (34.), 3:1 Ziljkić (63.), 4:1 Prtajin (90.).
Olimpija: Banić, Čabraja, van Bruggen, Ratnik (od 88. Milović), Boakye, Pilj, Kvesić, Elšnik (od 65. Mudražija), Ziljkić (od 88. Prelec), Aldair (od 65. Matko), Prtajin (od 92. Tall).
Radomlje: Velić, Primc (od 84. Nuhanović), Guček, Mužek, Rugašević (od 84. Mišić), Zabukovnik, Ćalušić, Šarić (od 69. Pogačar), Cerar (od 69. Bumbu), Mrkonjić (od 84. Prohouly), Guzina.
Rumeni kartoni: Aldair; Guček, Cerar.
Rdeči kartoni: 


Olimpija je prvič nastopila pod vodstvom legendarnega Roberta Prosinečkega, ki je v svojo novo ekipo vpeljal igranje v sistemu 4-3-3, a tokrat ni mogel računati na kaznovane Đorđeja Crnomarkovića, Mustafo Nukića in Svita Sešlarja. Je pa po skoraj petih mesecih spet zaigral Timi Max Elšnik. Zeleno-beli so ob Prosinečkijevem debiju zmagali in tako na tretjem mestu še naprej za sedem točk zaostajajo za Mariborom. Radomlje so osme.
Ivan Prtajin je bil prvi na tekmi z zaključnim strelom, a je bil v drugi minuti nenatančen. Toda obe ekipi sta začeli odločno, tudi Radomljani so namreč pokazali nekaj obetavnih napadov, v deveti minuti je s petih metrov zgrešil Tomislav Mrkonjić. V 12. minuti so gostje tudi zadeli, a iz prepovedanega položaja, tako da gol ni obveljal.
V 14. minuti pa je Olimpija prišla do najstrožje kazni, ko je po strelu Maria Kvesića žoga v roko zadela Luko Gučka. Prav Kvesić je nato tudi zanesljivo izvedel udarec z bele pike. Radomljani so izenačili v 29. minuti, ko je Mark Zabukovnik streljal z 20 metrov, žoga pa se je od prečke odbila v mrežo.
Domači nogometaši pa so pet minut pozneje znova povedli, med strelce se je z roba kazenskega prostora vpisal Aldair Djalo. Mrkonjić je v 43. minuti spet prišel do strela v bližini gola, toda Olimpijin vratar Ivan Banić se je izkazal, tako kot malo pozneje po poskusu Gedeona Guzine.
Uvod drugega polčasa ni bil tako bogat z nevarnimi akcijami, čeprav so v prvih minutah Radomljani kar močno pritisnili. Pozneje pa so Ljubljančani nadzorovali potek tekme in v 63. minuti še oplemenitili prednost, ko je po lepi akciji in podaji Erica Boakyeja v kazenskem prostoru z nizkim strelom zadel Almedin Ziljkić.
Ta je nato poskusil s strani streljati še v 67. minuti, toda Emil Velić je z nekaj težavami žogo ukrotil. Na drugi strani je Guček v 73. minuti z glavo meril malce previsoko, v 82. minuti pa je po Prtajinovem strelu žoga zadela obe vratnici in se odbila nazaj v polje. Pozneje je z leve strani poskusil še Marijan Čabraja, takrat pa je posredoval Velić. Ta je ustavil tudi strel Aljoše Matka z roba kazenskega prostora v 89. minuti.
V 90. minuti pa je še Prtajin dosegel gol, ko je po lepi akciji, v katero sta bila udeležena še Robert Mudražija in Nik Prelec, končal z nizkim strelom v kazenskem prostoru.
Olimpija bo v 30. krogu v soboto gostovala v Mariboru, Radomlje pa bodo gostile Aluminij.

Članki iz rubrike