stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
19 22.03.2022 11:46:15

Z vsemi TOPOVI nad Čeferina in SLOVENSKE SODNIKE: ta napad ZELO ODMEVA, te besede ŠOKIRALE VSE!

Domen Jancic
Nezadovoljni nad sodniki.

Pisali smo že o tem, da so bili Domžalčani zelo nezadovoljni s sojenjem glavnega delivca pravice Mateja Juga, ki je po mnenju rumene družine slednje zelo oškodoval na derbiju ljubljanske kotline. Olimpija je namreč v Stožicah prišla do zelo spornega zadetka, potem ko je Ivan Prtajin met iz avta izvedel precej bližje domžalskemu golu, kot bi ga moral. 

V oddaji Pod prečko je Darko Čeferin, ki je zadolžen za pojasnjevanje sodniških odločitev, poskušal pojasniti, zakaj naj gol Olimpije ne bi bil sporen, toda z razlago je zgolj še bolj razjezil Domžalčane. "Res je, da se avt izvaja, kjer žoga zapusti igrišče, a vsi vemo, da v praksi ni tako. Sodniki v nogometu pač dopuščajo razlike. Pravila nogometne igre ne govorijo o mejah odstopanja, pri tem se upošteva toleranca sodnika," je dejal Čeferin. In dodal, da je na odločitev Mateja Juga vplivalo tudi dejstvo, da je žoga igrišče zapustila po zraku. 

Na vse skupaj se je zdaj odzval športni direktor Matej Oražem. In z vsemi topovi udaril po Čeferinu in sodniški organizaciji. "Spodnja izjava potrebuje kontekst in delni prevod. Pravila so torej jasna, prekinitev se izvaja, kjer je storjen prekršek. To pravilo je tako jasno, da po besedah samega nekdanjega sodnika pravila ne določajo mej odstopanja. Nekdanjemu sodniku je pa povsem normalno, da se ta pravila konstantno kršijo, po prosti presoji sodnika. Do te mere, da se v nogometu pač dopuščajo razlike. Razlike med kriteriji za različne ekipe očitno. Razlike, ki povsem nenevarno situacijo spremenijo v nevarno, samo in zgolj zaradi kršenja pravil nogometne igre," je zapis na Facebook profilu začel Matej Oražem, ki je znan kot nekdo, ki je brez dlake na jeziku. 

"Odgovor, ki do obisti razgalja perverzijo in cinizem sodniške službe v Sloveniji. Že tako se vsa pravila prikrajajo v smeri, da se praktično napaka sodniku ne more pripetiti. Ko pa se, pa je pojasnilo, da se ta pravila enostavno ignorirajo in se med ekipami dela razlika, seveda ob upoštevanju "tolerance sodnika", karkoli že to je. V delnem prevodu pa to pomeni: "Delali bomo, kar bomo hoteli in kadar bomo hoteli, če bo to opredeljeno v pravilih ali pa ne, saj pravila za nas veljajo, razen, ko se bomo odločili, da ne veljajo." Če temu dodamo še arbitrarno postavljena pravila, kdaj in kaj VAR sploh preverja, ki so jih spet sami za sebe spisali sodniki, se nariše izjemno neprivlačna slika dolgoletne slovenske nogometne krajine, kjer postaja očitno, da je skrb za razvoj nogometa in nogometne igre porinjena na stranski tir. Na koncu bi moral slediti poziv k odgovornosti in spremembam. Pa ga ne bo, ker je nesmiseln. Istih nekaj ljudi že vso zgodovino obvladuje ta prostor in, kolikor mi je znano, jim na kraj pameti ne pade, da bi za stanje, v katerega so nas spravili, prevzeli odgovornost. Psi bomo lajali, karavana pa povsem mirno pelje dalje, se bojim, da tudi povsem brez slabe vesti," je še dodal športni direktor Domžal. 

Na njegovo objavo se je sicer odzval tudi trener rumenih Dejan Djuranović. "Nekdanji sodnik oziroma zdajšnja marioneta se mirno zlaže in zavaja nogometno javnost …" je zapisal Djuranović. In prilepil fotografijo pravil, ki so objavljena tudi na NZS in v katerih jasno piše: 

V trenutku osvobajanja žoge izvajalec vmetavanja:

  • je z obrazom obrnjen proti igrišču,
  • del vsakega njegovega stopala je na vzdolžni črti ali na tleh izven igrišča,
    žogo drži z obema rokama,
  • žogo vrže od zadaj in preko glave z mesta, kjer je zapustila igrišče,
  • žogo vrže z mesta, kjer je zapustila igrišče (odstopanje do 1 metra).

Vsa pravila v zvezi z metanjem avta si lahko preberete TUKAJ

Članki iz rubrike