Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
24.02.2022 13:47:58
Deli članek:

Koper prihaja v Stožice, LASTNIKI OLIMPIJE bi kmalu odšli na BONIFIKO. Kakšni so odnosi med kluboma, koliko je napetosti?

alesfevzer.com

V nedeljo se bodo v Ljubljani udarili zmaji in kanarčki.

Ante Guberac po domačem porazu z Domžalami kakopak nima razlogov za zadovoljstvo. "Jasno je, da nikoli ni lepo izgubiti, ampak prvenstvo je tek na dolge proge, pred nami je še 14 preizkušenj. Fantom ne morem očitati ničesar, spet pa se je izkazalo, kar sem rekel že večkrat. Liga je zelo izenačena, kakovostne razlike so majhne, brez vsaj kančka sreče je težko kogarkoli premagati. Mi je proti Domžalam nismo imeli in ostali brez točk. Imeli smo dovolj priložnosti, da bi bilo drugače. Se zgodi, gremo naprej," je povedal predsednik Kopra.
Govoril je z mirnim glasom, kot smo se v tej sezoni že navadili, ne paničari. Niti po naključju. "Čemu? Zakaj? Ni razloga za kaj takega. To je nogomet, dogajajo se tudi takšne stvari. Začrtali smo si smernice, vztrajamo naprej na svoji poti."

V nedeljo bo rumeno-modre pot pripeljala v prestolnico, čaka jih obračun z Olimpijo. Še nedolgo nazaj se je na relaciji Stožice–Bonifika dogajalo marsikaj, zaradi razvnetih strasti je bila tekma vedno nekaj posebnega. Milan Mandarić se je vmes resda lotil novega izziva, toda dvoboj kljub temu ostaja poseben. Ni namreč skrivnost, da so se zdajšnji lastniki zmajev pogovarjali (tudi) za prihod v Koper. Dogovor je bil blizu, naposled posel v prvi vrsti ni bil sklenjen zaradi zahtev zdaj že nekaj časa nekdanjega športnega direktorja Boška Županovića, ki si je za naslednji cilj zastavil vrnitev Karlovca v hrvaško drugoligaško druščino. "Neee … Ne gre za nič posebnega. Z Adamom Deliusom in Igorjem Barišićem sem v dobrih odnosih. Med nami ni nikakršnih napetosti. Ni jih niti med Olimpijo in Koprom. Tega ni več," je poudaril Ante Guberac ter pristavil: "Ampak veste kaj, včasih jih pogrešam. Nimam v mislih le Kopra in Olimpije, pogrešam jih nasploh na nogometnem prizorišču. Ni več ljudi, ki bi skrbeli za dodatno zanimivost ob igrišču. Ni 'folklore', ki je izzvala dodatno naelektrenost ozračja, povečano zanimanje. Ko se je zdelo, da je bilo vse skupaj na robu incidenta, ampak po tekmi, ko je bilo vsega konec, smo bili spet prijatelji. Danes imamo v bistvu le še poskuse 'besednega obstreljevanja', a ni oseb, zaradi katerih bi bilo to dovolj odmevno. Tega vsaj malce manjka."
Nato je beseda znova stekla o prihajajočem dvoboju z Olimpijo. "Vse tekme so enake, vse so zahtevne. Proti ekipam, ki se borijo za obstanek, so še težje, kot je takšna tista, ki nas čaka v Ljubljani. Motivacija je na najvišji ravni in ne dvomom, da si bodo fantje prizadevali pokazati vse svoje sposobnosti. Odločale bodo malenkosti, kakovost obeh ekip je primerljiva. Zmagala bo tista, ki bo imela vsaj za odtenek večjo naklonjenost sreče."