Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.02.2022 13:30:10
Deli članek:

Brežičani v novi opremi CAPELLI in v lov na obstanek: Pripravljalne dajejo upanje

Grega Wernig

Prvi marčevski konec tedna bodo oživele zelenice drugoligaških klubov. Ti so priprave na nadaljevanje sezone začeli podobno kot prvoligaši, tako da imajo približno dva meseca časa, da se čim bolje pripravijo na preostalih 12 krogov, ki jih ločijo od ciljne črte.

Večina oči bo uprtih v kluba na vrhu lestvice, Gorico in Triglav, med katerima naj bi iskali novega člana prve lige za sezono 2022/23, drugouvrščeni pa bo elito lovil v dodatnih tekmah za popolnitev lige. Trenutno bolje kaže Primorcem, ki imajo pet točk več od Gorenjcev.

Zanimivo pa bo tudi na drugi strani razpredelnice. Trenutno najslabše kaže Brežičanom, za katerimi je slab prvi del sezone. Res je, da ima Iztok Kapušin na voljo mlado zasedbo, toda 12 točk iz 18 tekem je veliko manj od tistega, kar so v Brežicah pričakovali. Za predzadnjo Dravo zaostajajo za dve, Ilirija na zadnjem mestu, ki še zagotavlja obstanek, pa beži za pet točk; to je dosegljivo, toda treba bo redno bogatiti točkovni izkupiček.

Po koncu prvega dela je odstop ponudil športni direktor Kristjan Marković in v klubu so ga sprejeli. Odšlo je še nekaj igralcev, nadomestilo pa jih je osem novincev. Strategija kluba še vedno temelji na mladih fantih in tako je najstarejši 25-letni hrvaški branilec Tomislav Hanžek, vsi drugi pa so rojeni na prelomu oziroma že v tem tisočletju.

Čeprav prijateljskih tekem ne moremo primerjati z uradnimi, so po prikazanem na njih v klubu optimistični. Videti je bilo, da Brežičani igrajo bolje, kot so jeseni, toda realno vrednost bodo vseeno določila srečanja, ki prinašajo točke. Pravi pokazatelj bodo že prvi štirje krogi; Brežičani bodo najprej gostili Krko, sledi gostovanje pri Rogaški, domači obračun z Beltinci in gostovanje v Dekanih. Točkovni saldo s teh tekem bo razjasnil sliko o tem, ali bomo Brežice še naprej gledali v drugi ligi ali pa se bodo preselile v nižji rang tekmovanja. Če se bo zgodilo slednje, bodo več priložnosti v nadaljevanju verjetno dobili mladinci, v klubu pa bodo naredili načrt, kako se čim prej vrniti v drugo ligo.

Omenimo lahko, da je uprava podpisala petletno pogodbo z novim športnim opremljevalcem, tako da bodo Brežičani odslej igrali v opremi podjetja Capelli. Američani svoje poslovanje širijo na staro celino in Brežice so njihov prvi partner na tej strani Alp. »Prepričan sem, da bosta s tem sodelovanjem obe strani veliko pridobili. Za oboje so pomembne podobne vrednote in se že veselimo sodelovanja,« je povedal predsednik Capellija za Evropo Kay Mourheg.

Zadovoljni pa so tudi Posavci. »Navdušeni smo, da smo prvi slovenski klub, ki bo igral v opremi Capelli. Veselimo se sodelovanja in upamo, da se bo to nadaljevalo tudi po izteku petletne pogodbe,« je dejal predsednik kluba Peter Gramc.