asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

trump biden soočenje Necenzurirano

Ko politično areno zasuješ z blatom, v njej ...

IMG_6225 Reporter.si

Slovenec je lahko le nemočno besnel ob ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Izbira obleke, ki najbrž ni naključna - tudi zaradi barv, ki so ustvarile neko celoto in sporočilo Odkrito.si

Foto zgodba: To najbrž ni bilo naključje

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

nu
nu
0 19.12.2021 13:14:15

Šimundža ostro udaril po ŠTAJERCIH: To je napačno zastavljena STRATEGIJA ali PODCENJEVANJE ...

Aleš Cipot
Bil je zelo kritičen.

Strateg Mure Ante Šimundža je v intervjuju za Sportklub spregovoril o številnih zanimivih temah, dotaknil pa se je tudi Celjanov, ki so pred sezono napovedovali boj za najvišja mesta na prvenstveni lestvici, a so jesen zaključili na sedmem mestu, z zgolj tremi točkami prednosti pred zadnjimi tremi ekipami lige. 

Na vprašanje, ali ga je v jesenskem delu kdo razočaral, morda celjski projekt, kjer so si zastavili zelo visoke cilje, je Ante Šimundža brez preveč ovinkarjenja direktno pokritiziral Celjane, pri katerih je, zanimivo, deloval v začetku svoje trenerske kariere, ko je bil pomočnik Pavla Pinnija. "To je ambiciozno, to je želja. Samo moraš vedeti, s kom. Z mladimi igralci, z igralci, ki nimajo kilometrine? Niti pod razno. Ja, mogoče, ampak na dolgi rok – prvenstvo je maraton –, da boš ti z 18 in 19-letniki osvojil prvenstvo? Na osnovi česa?" je začel trener Mure. 

"Salzburg je mlada ekipa, koliko ima starih? Štiri ali pet starih igralcev in pet mladih. Moramo biti pošteni. Kaj pa Celje? Rozman je najbolj izkušen, kaj pa ostali? Dobro, tukaj je še Majevski, toda on je šele prvo leto tukaj, navaja se. To je bil po mojem mnenju napačno zastavljen projekt," je nadaljeval strateg črno-belih. 

In pristavil: "Prideš s finančnim vložkom, pokupiš mlade igralce in zdaj boš ti kar prvak. Kdo se bo pa razvijal? Kdo bo imel kilometrino? Poglejte igralce Mure. Samo to poglejte. Od prve tekme v Evropi do zadnje tekme v Evropi. Pa smo kolikor toliko izkušena ekipa. Poglejte igralce Mure prvo leto v slovenski ligi in četrto leto v slovenski ligi. Zdaj bo pa Celje z vsemi svojimi težavami, lansko leto so se komaj rešili izpada, prišli na vrh s popolnoma novimi igralci? Po mojem mnenju napačno nastavljena strategija ali pa podcenjevanje slovenskega nogometa …" 

Članki iz rubrike