callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

damir crncec pl Reporter.si

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ...

matjaz kek Ekipa24.si

Kaj je želel povedati Matjaž Kek? Selektor z ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

jan oblak cristiano ronaldo Ekipa24.si

Cristiano Ronaldo brez ovinkarjenja povedal, kaj ...

ro
ro
0 19.12.2021 10:15:19

ŽAN KARNIČNIK v posebni skupini igralcev v EVROPI. Takšnih je ZELO MALO!

Reuters
Za 27-letnim Korošcem je izjemen jesenski del sezone.

Že prej je igral odlično, jesenski del sezone je Žana Karničnika dokončno izstrelil v orbito. Do te mere, da je postal eden od ključnih mož v črno-beli zasedbi, njegov delež pri vzponu in uspehih Mure je izjemen, naposled si je prislužil še zaupanje selektorja Matjaža Keka. Prevladuje skoraj plebiscitarno mnenje, da upravičeno.

Za Antejem Šimundžo in njegovimi varovanci je sicer izjemno napornih nekaj malega več kot pet mesecev, v katerih so si mnogi izzivi sledili drug za drugim. Sedemindvajsetletni Korošec je bil pri tem še bolj obremenjen kot soigralci, saj je od 6. julija in gostovanja v v Skopju v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakov do odhoda na zimski oddih po dramatičnem ligaškem remiju na Bonifiki odigral kar 38 tekem! Verjeli ali ne, na igrišču je bil v prav vseh obračunih črno-belih. Zbral je 19 ligaških nastopov, osem jih je bilo v evropskih kvalifikacijah, šest v skupinskem delu konferenčne lige, eden v pokalnem tekmovanju, poleg tega je debitiral v dresu s slovenskim grbom in odigral štiri preizkušnje v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Res 'ubijalski' ritem in dejstvo je, da boste v evropskem nogometnem prostoru našli zgolj peščico igralcev, ki so v tem času morda igrali več … V to skupino vsekakor spadajo zgolj reprezentanti klubov, ki so sezono začeli v prvem krogu evropskih kvalifikacij.

Medtem je bolj ali manj jasno, da bo Žan Karničnik med zimski premorom po štirih letih in pol zapustil Fazanerijo, kot smo že poročali, se za njegove usluge zanimajo Rubin Kazan, Sturm in MOL Fehervar.

Značke: žan-karničnik, mura

Članki iz rubrike