Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.11.2021 19:24:01
Deli članek:

KONEC JE! Skoraj ČEZ NOČ je sijajno kariero končal eden od SIMBOLOV mariborskih uspehov!

Drago Wernig - TAKA
Veselje Mitje Vilerja po golu na Ibroxu.

Nadaljeval bo z delom v klubu.

Mitja Viler je letošnjo sezono začel kot nogometaš Kopra. Nadaljeval jo bo kot predstavnik za stike z javnostjo tega primorskega prvoligaša.

Da se njegova kariera pri 35 letih bržkone končuje, smo že poročali. Zdaj je tudi uradno. To je v izjavi za javnost danes potrdil koprski klub. “Mitja Viler je kariero nogometaša začel in jo tudi zaključil v Kopru. Ob številnih klubskih uspehih, individualnih dosežkih in zavidljivi karieri smo na to ponosni. V rumeno-modrem dresu je zbral kar 168 nastopov in bil del ekipe, ki je leta 2010 osvojila naslov državnega prvaka,” so zapisali pri hitu letošnje jeseni, Viler pa je ob prestopu v pisarne dejal: “Klubu se zahvaljujem za ves prispevek, ki je pripomogel moji nogometni karieri in v veselje mi je, da sem svojo pot zaključil tukaj, kjer sem jo tudi začel. Veselim se nove vloge in verjamem, da bomo še naprej uspešno sodelovali.”

Viler je največji pečat sicer pustil v Mariboru, s katerim je kar dvakrat nastopil v skupinskem delu lige prvakov (2014-15 in 2017-18). Za Štajerce je skupno zbral 352 nastopov, 12 zadetkov in kar 60 asistenc. V svoji zbirki ima sedem naslovov državnega prvaka z Mariborom in enega s Koprom, ima pa tudi dva nastopa za reprezentanco Slovenije.