mia skrbinac, miša molk Svet24.si

Miša Molk in Mia Skrbinac: intervju, ki nas je ...

Princ Charles Svet24.si

Odstavili kraljico Elizabeto II.

nočno delo2 Svet24.si

Mame majhnih otrok lahko zavrnejo nočno delo

colaric jansa pl sta Reporter.si

"Stavim, da bi bil Janša boljši direktor Krke ...

rok snežič Necenzurirano

Policija, KPK & Co., se boste lotili Snežiča in ...

sentya-tiya-awbell Njena.si

Ljubezen po domače: Kakšna je poslovna pot ...

doncic dallas 1 Ekipa24.si

Joj, kako boli! Neverjetno, kaj se dogaja Dallasu,...

(bp)
(bp)
0 08.11.2021 15:06:48

Pristop, motivacija, ekipni duh in osredotočenost

Ana Milović
NATAŠA & IGOR KUPLJENIK
Prvi del sezone v slovenskem ženskem nogometu gre počasi h koncu. Medtem ko ekipe v prvi ligi od konca jesenskega dela ločita še dva kroga, so v mlajših kategorijah deklice U-13 že zaključile, deklice U-15 v drugi polovici novembra čaka gostovanje pri ŽNK Cerklje (preložena tekma), dekleta U-17 pa so sezono končala proti ŽNK Cerklje.

Dobro je, da je tekmovanje v mlajših selekcijah kljub koronarazmeram potekalo in so bile skoraj vse tekme odigrale v načrtovanih terminih. Članska ekipa se je z drugo tekmo po reprezentančnem premoru vrnila v tekmovalni ritem. V devetem krogu prvenstva so se odpravile na gostovanje na Gorenjsko k ekipi ŽNK Cerklje. Zaradi okrevanja po poškodbah glavni strateg zeleno-belih tokrat ni mogel računati na nekaj standardnih igralk prve postave, a zahvaljujoč dobremu delu in kakovostnim igralkam na rezervni klopi, ki jim manjka nekaj izkušenj, težav s sestavo ekipe ni bilo. V pristopu ekipe se sprememba ni prav nič poznala. Zmajčice so v igro krenile odločno in borbeno, že v tretji minuti tekme je Manja Rogan v svojem slogu zatresla mrežo domačih igralk, nekaj minut pozneje pa je bila uspešna tudi Ana Milović. Ana je v drugem polčasu s še dvema zadetkoma na tekmi dosegla hat-trick in se tako še bolj oddaljila od zasledovalk na lestvici najboljših strelk. Med strelke se je vpisala tudi Priscilla Hagan. Rezultatsko prednost je trener Kondič izkoristil in dal v zadnji četrtini tekme priložnost tudi mladim igralkam na klopi. Končni rezultat tekme je bil 0:5 v korist zmajčic.

"Gladka zmaga brez kančka dvoma vseh 90 minut. Pristop, motivacija, ekipni duh in osredotočenost so bili na izjemno visoki ravni. Če bi nam uspelo realizirati vse priložnosti, bi bil rezultat še precej višji. V fazi branjenja je ekipa delovala odlično, trdno in taktično zelo dobro. Gremo naprej in do zastavljenega cilja," je o preteklem obračunu razmišljal glavni trener ŽNK Olimpija Miki Kondić.

Mestni derbi

Dekleta U-17 so odigrala mestni derbi z ekipo ŽNK Krim in ga dobila še drugič v tej sezoni. Kmalu po sodnikovem pisku za začetek tekme je bila s prvim zadetkom uspešna Lia Jasenc in do konca prvega polčasa so razigrane zmajčice mrežo domačih igralk zatresle še petkrat. Trikrat je bila uspešna Zala Omerza, dvakrat Stela Babič. V drugem polčasu je trener Sebastian Zalar izkoristil menjave in dal priložnost igralkam na klopi, Sara Medić pa je zadela za končnih 6:0.

Vsekakor je treba izpostaviti poseben dosežek mlade in obetavne igralke Zale Omerza. Tekma s Krimom je bila za Zalo nekaj posebnega, saj je bil njen drugi zadetek na tekmi njen stoti v karieri na uradnih tekmovanjih. Zala se je ŽNK Olimpija pridružila v tej sezoni in iz tekme v tekmo dokazuje svoj talent in izreden občutek za igro. Svojo nogometno pot je začela pri Krimu in v tekmovanjih pod okriljem NZS igra od leta 2016, ko je začela tekmovati za selekcijo deklic U-13. V sezoni 2018/19 je tekmovala tudi v fantovski ekipi. Ravno ta sezona je bila za to danes 14-letno igralko izjemna, saj je na vseh tekmovanjih dosegla kar 36 zadetkov. Njeno kakovost se prepoznali tudi odgovorni v reprezentanci U-15 in Zala je poleg Stele Babič, Lie Jasenc ter Sare Medić prejela vabilo na reprezentančne priprave za tekmo proti Ferskim otokom, ki bo v prvi polovici tega meseca.

Vodstvo kluba ŽNK Olimpija kljub temu, da je zimski premor skoraj pred vrati, ne počiva. Z mislimi in tudi nekaterimi dejanji so že pri marčevskem nadaljevanju prvenstva in tlakovanju še boljših razmer za delo vseh selekcij v prihodnje. 

Galerija

Članki iz rubrike