Alec Baldwin Svet24.si

Hollywoodski strokovnjaki: Alec Baldwin ni ...

osumljeni, umor družine đokić, goran džonić Svet24.si

Balistiki potrdili, da gre za morilsko orožje, v ...

katrinas (6) Svet24.si

Ženska trojnost kot izjemen energijski potencial

poroka dimnik frantar-xx Reporter.si

Kako je "suhceni in nebogljeni" Igor Zabret ...

metka-paragi Necenzurirano

"Vlada želi le stroko, ki se ji uklanja" ...

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab: V otroštvu sem nekajkrat skoraj umrl

green dragons Ekipa24.si

MAŠČEVANJE za Škofjo Loko? Navijači iz ...

nu
nu
20 13.10.2021 23:40:41

Janša ZLORABIL STARO NAVIJAŠKO FOTKO za očrnitev protestov?! GLEJTE, to je ZATRESLO DRŽAVO! (foto)

Profimedia
Izjemno odmeven in za mnoge škandalozen nastop premierja na - kje pa drugje - twitterju.

Med tokratnimi sredinimi protesti v središču Ljubljane se je oglasil Janez Janša, ob tem pa je objavil fotografijo izgrednikov, ki se spopadajo s policijo in enega od policistov tudi pretepajo. Poleg fotografije, ki je več kot očitno želela očrniti protestnike, pa se je predsednik vlade tudi obregnil ob župana Ljubljane Zorana Jankovića - ki v teh dneh ni storil nič drugega, kot državniško pozval tako k mirnim protestom kot k zmernemu nastopu policije.

Kaj točno je Janša s fotografijo želel sporočiti in v kakšen kontekst jo je želel postaviti, ni jasno. Je pa ogromna večina uporabnikov družabnih omrežij zaradi trenutka objave, vsebine fotografije in odsotnosti kakršnihkoli dodatnih pojasnil seveda pomislila, da gre za prizor aktualnega dogajanja z ljubljanskih ulic. Kar pa je seveda daleč od resnice. Gre namreč za kar 12 let staro fotografijo, ki jo je po mnenju mnogih premier na neverjeten način zlorabil.

Kot je razvidno iz medijskih zapisov izpred let, gre za prizor iz navijaškega spopada skupine Green Dragons s policijo iz leta daljnega leta 2009, torej gre za uporabo kar 12 let stare fotografije. Kaj je z njo premier želel povedati, na kakšen način jo je uporabil in kaj si o takem dejanju misliti - pa presodite sami. Vse skupaj lahko črno na belem vidite spodaj.  

Članki iz rubrike