Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
16 24.09.2021 18:22:48

Maribor je imel proti Celju POSEBNO PODPORO: Zanj so navijali - ŠPANCI! Kdo, kako!?

Domen Jančič
Nepričakovana podpora za vijoličaste.

Tako kot je to že v navadi, Viole prvih nekaj minut na tekmi med Mariborom in Celjem niso navijale. Najglasnejši mariborski navijači so se pripravljali, nameščali transparente in se počasi zbirali na južni tribuni, toda v tem času vijoličasti nogometaši nikakor niso bili brez podpore.

Za glasno vzpodbudo je z nekoč stare, zdaj nove, zahodne tribune, skrbela zelo posebna skupinica navijačev. Šlo je za tuje študente, večinoma Špance, ki so se preko Erasmus izmenjave znašli v štajerski prestolnici. Čeprav niso poznali mariborskih nogometašev, so opremljeni z mariborskimi šali, glasno vzklikali vsakič, ko so imeli domači žogo.

Aplavzi in predvsem za španske navijače prepoznavni "ole!" je odmevalo s tribun Ljudskega vrta vse do takrat, ko so se prvič oglasile Viole. Takrat je skupinica na zahodni tribuni navijanje prepustila južni tribuni. Ko so začetek drugega polčasa Viole spremljale v tišini, se je skupinica tujih študentov znova oglasila. "Ša la la la la la, ooo Maribooooor!" so vzklikali Španci, skakali in visoko v zraku vrteli svoje šale. Treba je priznati, da so bili odlična popestritev, še posebej, ker se na zelenici ni ravno veliko dogajalo.

Značke: maribor, celje

Članki iz rubrike