Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
05.09.2021 12:13:24
Deli članek:

MNOGI KRIČIJO: Muri tega res NE BI smeli DOVOLITI!

Aleš Cipot

V petem prvenstvenem krogu je igral za dve ekipi.

Potem ko je močan naliv preprečil, da bi nogometaši Mure in Radomelj v predvidenem terminu v celoti odigrali tekmo petega prvenstvenega kroga, je dvoboj 19 dni pozneje vendarle dobil epilog. V petkovem popoldnevu se je razpletlo po okusu aktualnih prvakov, ki so v dobre pol ure dvakrat zatresli mrežo za končnih 4:2 in drugo zmago v dozdajšnjem delu prvenstva, s katero so se povzpeli v zgornji del lestvice. Sobočani so spet živi, da je bilo za privržence črno-belih vse skupaj še lepše, pa je poskrbel Nardin Mulahusejnović, ki je debi zaznamoval z golom in takoj 'kliknil' z navijači. V sredo pozno popoldne je prispel v Mursko Soboto, v četrtek je opravil prvi trening z novimi soigralci, v petek se je v črno-beli opravi prvič vpisal med strelce.

Toda pozor, 23-letni napadalec iz BiH je poskrbel tudi za edinstven primer, ki ni logičen, toda pravila to pač dovoljujejo, do njega pa je privedel splet takšnih in drugačnih okoliščin. Nardin Mulahusejnović je namreč v 5. krogu igral za kar dve ekipi – za Koper in Muro.

V dresu kanarčkov je na dan, ko je neurje prekinilo dvoboj Mure in Radomelj (15. avgusta), sodeloval pri zmagi zasedbe z Bonifike v Stožicah, zdaj je pomembno vplival na razplet pred tremi tedni prekinjenega spopada v Fazaneriji. »To je absurdno, to se ne bi smelo zgoditi, tega ne bi smeli dovoliti,« kričijo mnogi, na podoben način med drugim razmišljajo tudi tekmeci prvakov. A hkrati marsikdo dodaja, da je Mura pač izkoristila, kar so ji pravila dovoljevala ...

Loris Cipot