Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
30.08.2021 11:44:09
Deli članek:

KAJ PA TO?! Francoski tekmeci MURE z MILIJONI presegli PSG. Kljub Messiju, Ramosu, Donnarummi …

Reuters

Nesramno bogati nasprotniki soboških črno-belih.

Potem ko je ples kroglic v Istanbulu Muri v konferenčni ligi namenil tako atraktivne tekmece, kot so Tottenham, Rennes in Vitesse, je že nekaj časa znan tudi natančen razpored tekem v skupini G. Sobočani bodo premierno in hkrati torej zgodovinsko tekmo v skupinskem delu v evropskih pokalih odigrali 16. septembra na domačem igrišču oziroma v Ljudskem vrtu, kjer bodo gostili svoje nasprotnike, ker Fazanerija ne ustreza Uefinim kriterijem za tekmovanje na tej ravni. Prvi gost pod Kalvarijo bo Vitesse, dva tedna pozneje (30. septembra) čaka Anteja Šimundžo in njegove varovance obračun s Tottenhamom v Londonu, nato bosta sledila zaporedna spopada z Rennesom. Najprej 21. oktobra v Ljudskem vrtu in potem še 4. novembra v Franciji.
Rennes je v pretekli sezoni igral v ligi prvakov, sicer pa gre za klub z nesramno bogatim lastnikom Francoisom Pinaultom. Naslednji primer je dovolj zgovoren; tekmeci Mure so v poletnem prestopnem roku za odškodnine za okrepitve porabili več denarja kot PSG. Lionel Messi, Sergio Ramos in Gianluigi Donnarumma so kakopak prišli brez nadomestila, Parižani so 60 milijonov evrov odšteli za Hakimija.
Rennes pa je v nove moči vložil še dobre štiri milijone več, nazadnje 12 milijonov za hrvaškega vezista Lovra Majerja, pred tem so zasedbo okrepili Bade (17 milijonov), Sulemana (15 milijonov), Baptiste Santamaria (14 milijonov), Dogan Alemdar (3,5 milijina), Birger Meling (3 milijone) ...
V končnici tekmovanja bodo soboški črno-beli 25. novembra gostili Tottenham, 9. decembra je na sporedu še gostovanje na Nizozemskem pri Vitesseju.