Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
30.08.2021 11:22:47
Deli članek:

Med 20 klubi PREMIER LIGE tudi IZJEMA. Zanju prepoved NE VELJA!

Reuters

Aston Villa ni upoštevala obveznega navodila premier lige

Aston Villa je, kljub obvezni karanteni, ki jo je predpisala britanska vlada, ter v nasprotju z odločitvijo premier lige argentinskima igralcema Emilianu Martinezu in Emilianu Buendii dovolil, da bosta zapustila Otok in zaigrala za Argentino v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo proti Venezueli in Braziliji.

"Aston Villa potrjuje, da sta Emi Martinez in Emi Buendia odpotovala v Argentino z dovoljenjem kluba in v skladu s predpisi Fife," so sporočili iz kluba. "Oba igralca bosta na voljo Argentini za dve ključni tekmi kvalifikacij proti Venezueli in Braziliji, vendar se ne bosta udeležila tretje tekme proti Boliviji, da bi se vrnila čim prej nazaj," so še dodali pri Aston Villi.

Elitnih 20 klubov angleškega prvenstva se je prejšnji teden odločilo, da v prihajajočem reprezentančnem ciklu svojim nogometašem ne bo dovolilo igranja za izbrane vrste, ki so na seznamu rdečih držav zaradi okužb z novim koronavirusom. V skladu s pravili, ki trenutno veljajo v Združenem kraljestvu, bo za vsakogar ob vrnitvi iz države na rdečem seznamu predpisanih deset dni samoosamitve v hotelu, ki ga bo izbrala vlada, ne glede na to, ali je potnik prejel cepivo ali ne.

Bo pa brez reprezentančne akcije ostal zvezdnik Liverpoola Mohamed Salah, ki mu njegov klub ni dovolil, da bi Egiptu pomagal v skupinski fazi afriških kvalifikacij za svetovno prvenstvo v nogometu, ki bo prihodnje leto. Salah igra za Egipt, ki je na rdečem potovalnem seznamu, po vrnitvi iz domovine pa bi moral preživeti v karanteni 10 dni. Tako svetovna organizacija Fifa kot afriška konfederacija CAF sta brez uspeha prosila, naj britanski premier Boris Johnson izvzame afriške nogometaše iz potovalnih omejitev zaradi reprezentančnih obveznostih v kvalifikacijah za mundial.