nelly-in-ashanti Svet24.si

Presenečenje! Nelly in Ashanti sta se "na ...

vrtec Svet24.si

Ljubljanske vrtce preiskujeta policija in ...

andrej vizjak bobo Necenzurirano

NPU preiskuje nekdanjega ministra Janševe vlade: ...

rtv slovenija protest bobo Reporter.si

Kdo je »junak« na RTVS, ki se vsak dan vozi 140 ...

albanija Ekipa24.si

Srbi na dan tekme grozijo z izstopom z Eura: ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

slovenija navijaci nogomet 224 pm Ekipa24.si

Kakšni prizori iz Münchna!! Slovenski navijači ...

nu
nu
52 18.08.2021 12:30:13

Kaj pa to? V Fazaneriji bo sodil sodnik, za katerega legendarni BUFFON meni, da ima KANTO ZA SMETI namesto srca!

Aleš Cipot
Na jutrišnji prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za ligo Europa med Muro in Sturmom v Fazaneriji bodo pravico delili Angleži.

V glavni vlogi bo Michael Oliver, pomagala mu bosta Stuart Burt in Simon Bennett, naloge četrtega sodnika pa bo opravljal Peter Bankes. Šestintridesetletnik iz Ashingtona ima pestro zgodovino. Za njim je že veliko velikih obračunov, ki jih samo v premier ligi ne manjka, ves nogometni svet pa je o njem govoril pred slabimi tremi leti in pol po povratni četrtfinalni preizkušnji lige prvakov med Realom in Juventusom na Santiago Bernabeuu. Kraljevi klub je v Torinu slavil s kar 3:0 in prevladovalo je prepričanje, da bo drugih 90 minut zgolj formalnost, a je bilo vse kaj drugega. Stara dama je izničila zaostanek in vse je kazalo na podaljške, v 93. minuti pa je Michael Oliver poskrbel za odločitev, ob kateri se je navijačem črno-belih stemnilo pred očmi, ko je po nedolžnem stiku Medhija Benatie in Lucasa Vázqueza pokazal na belo točko, s katere je Cristiano Ronaldo zadel za napredovanje Reala.

michael oliver profi
Profimedia

Ampak vmes se je dogajalo marsikaj in še več. Italijani se z najstrožjo kaznijo nikakor niso mogli sprijazniti, prednjačil pa je najbolj izkušen med njimi. Gianluigiju Buffonu je zavrela kri do te mere, da si je v 117. tekmi v ligi prvakov prislužil prvi rdeči karton. A ta ga ni ohladil ... "Dober sodnik ne uniči sanj ekipe, ki se bori vso tekmo. Izmislil si je najstrožjo kazen, ki jo je videl le on. Nepravično je izpasti na tak način, česa takšnega človek ne more dosoditi. On nima srca, temveč kanto za smeti! S svojimi odločitvami je dokazal, da je morilec. Tako to počnejo živali. Real si je morda zaslužil napredovanje, je boljši, toda mi smo si zaslužili podaljške. Če sodnik nima poguma in nima tistega, kar je potrebno za sojenje takšnih tekem, naj raje ostane doma. Naj tam je čips ali pa s soprogo in otroki odide na tribuno z navijači," je Angležu sporočil vroči Gianluigi Buffon, a se nato čez čas Michaelu Oliverju tudi opravičil.

Članki iz rubrike