Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

nu
nu
0 15.07.2021 19:57:39

BRAVO, ŠTAJERCI! Mariborčani nadaljevali FANTASTIČNO SERIJO slovenskih klubov

Grega Wernig
Maribor je tudi v gosteh odpravil armenski Urartu (izid je bil identičen tistemu iz Ljudskega vrta, 1:0) in zanesljivo napredoval v drugi krog kvalifikacij za novoustanovljeno konferenčno ligo.

Pet tekem slovenskih predstavnikov v evropskih pokalih in pet zmag brez prejetega zadetka. Takšen je izkupiček po tekmi Maribora v Armeniji in pred obračunom Domžal v Luksemburgu. Vijoličasti so v oddaljeni Jerevan odpotovali z zadetkom prednosti, a tudi v gosteh potrdili, da so boljša ekipa od Urartuja. Trener Simon Rožman je naredil dve spremembi v primerjavi s prvo tekmo: v začetni enajsterici je namesto Gala Gorenaka zaigral Aleks Pihler, na klop se je preselil Rudi Požeg Vancaš, debitantski nastop pa je dočakal Marko Alvir.

Odločilni zadetek je v 85. minuti dosegel novinec Danijel Šturm, mariborska poletna okrepitev, ki je sredi drugega polčasa zamenjal Žana Vipotnika. Potem ko so domači morali bolj odločno kreniti v napad in s tem v svoji obrambi pustili več prostora za vijoličastne protinapade, je Šturm ušel po desni strani, prišel 'iz oči v oči' z domačim vratarjem, ki je njegov prvi strel ubranil, a je odbita žoga spet prišla do 22-letnega vezista, ki je v drugo meril natančno ob desno vratnico.

Mariborčani se bodo v drugem krogu kvalifikacij pomerili s švedskim Hammarbyjem, prva tekma bo prihodnji teden v Stockholmu.

Urartu - Maribor 0:1 (0:0)

* Sadion Urartu, sodniki: Jäger (Avstrija), Riedel, Telek (vsi Avstrija).
* Strelec: 0:1 Šturm (85.).
* Urartu: Ajvazov, Antwi, Hakobjan (od 79. E. Grigorjan), Aghasarjan (od 79. Mkrtčjan), Ten, Nirisarike, Miranjan (od 56. Milts), N. Grigorjan, Mensah (od 79. Melkonjan), Iwu, Poljakov.
* Maribor: Jug, Milec (od 90. Mutavčić), Martinović, Voloder, Koderman (od 90. Sikošek), Vrhovec, Pihler, Repas, Žugelj (od 69. Kronaveter), Alvir (od 90. Požeg Vancaš), Vipotnik (od 58. Šturm).
* Rumeni kartoni: Antwi; Vrhovec, Voloder.
* Rdeč karton: /.

urartu maribor 4
Grega Wernig

urartu maribor 3
Grega Wernig

Mariborčani so danes igrali povratno tekmo novega evropskega klubskega tekmovanja, v Armenijo so prinesli gol prednosti s prve tekme v Mariboru. Trener Maribora Simon Rožman je v prvi postavi opravil dve spremembi, Aleks Pihler je zamenjal Gala Gorenaka, Marko Alvir pa Rudija Požega Vancaša.

V večjem delu prvega polčasa je bila predstava taktična, rahlo terensko premoč so imeli domači, a niso bili preveč nevarni za vratarja Ažbeta Juga. Ta je moral prvič posredovati po strelu Nane Antwija v deseti minuti. Maribor pa je pet minut pozneje zapretil po akciji s kota, a Robert Voloder ni bil najbolj natančen.

Najbolj nevarno za Maribor je bilo v 23. minuti, ko je Ugochukwu Iwu nevarno meril po hitrem protinapadu, a je Jug žogo odbil v zunanji del vratnice.

Gostje so bili najbolj nevarni v 32. in 35. minuti, ko je najprej Martin Milec natančno podal v kazenski prostor, Vid Koderman je žogo podal pred vrata in iskal Nina Žuglja, a so bili še pravočasni domači branilci. Zatem pa je Žugelj podal iz kota, žoga je prišla do Vrhovca, njegov strel z glavo pa je vratar Anatolij Ajvazov ubranil.

Tudi začetek nadaljevanja ni ponudil bolj razburljive igre. Gostujoči trener je poslal v igro še Danijela Šturma, nekaj minut zatem pa še izkušenega Roka Kronavetra. Ta je v 70. minuti prvič zapretil, a je žoga zletela prek vrat.

V zadnjih minutah so domači vendarle zaigrali nekoliko aktivneje. Domači strateg je v 79. minuti v igro poslal tri bolj ofenzivne igralce. To pa je pomenilo tudi nekaj več prostora za goste.

Po kotu v 81. minuti so Mariborčani po strelu Voloderja skorajda prišli do zadetka, a je domači vratar žogo ukrotil, gostje pa so pri tem zaman zahtevali igro z roko enega od domačih branilcev.

Le dve minuti pozneje sta imela v isti akciji lepi priložnosti najprej Jan Repas, potem pa še Šturm, a je domačim še uspelo preprečiti zadetek.

Prav Šturm pa je potem v 85. minuti odločil tekmo. Po protinapadu je njegov prvi poskus vratar še ubranil, odbitek pa je poslal v mrežo in dokončno potrdil skupnega zmagovalca in napredovanje v drugi krog kvalifikacij, kjer bo nasprotnik švedski Hammarby.

urartu maribor 2
Grega Wernig

urartu maribor 1
Grega Wernig

urartu maribor 7
Grega Wernig

urartu maribor 5
Grega Wernig

Članki iz rubrike