nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 15.07.2021 13:30:08

Olimpija PRESENETILA z NOVO MOČJO! Pripeljali so ga iz VRST TEKMECA, novi zmaj je ...

m24
Nova moč Olimpije.

Ni ravno v skladu z vizijo, ki so jo zagovarjali še pred pol leta, je pa zanimiva okrepitev za Olimpijo. Novi član Ljubljančanov je postal Aldair Djalo Balde, krilni napadalec iz Portugalske, ki ga je slovenska nogometna scena že spoznala v dresu Tabora. V Sežani je odigral kar nekaj dobrih tekem, tudi proti Olimpiji, ki se je zanj ogrela že v zimskem prestopnem roku. Tedaj do prestopa ni prišlo, zdaj pač. Aldair je s svojim novim klubom podpisal dvoletno pogodbo.

"Zelo sem vesel, da sem se pridružil tej veliki ekipi, velikemu klubu. Soigralce sem že spoznal in prvi vtis je odličen. Zelo lepo so me sprejeli. Vselej bom dal vse od sebe in poskušal doprinesti k izpolnitvi ciljev, ki jih ima Olimpija. Igral bom s srcem in se na vsaki tekmi boril za ekipo, navijače ter za klub," je po prestopu povedal 29-letnik.

aldair
NK Olimpija

Aldair je svojo kariero začel na Portugalskem pri Penafielu, kjer je opravil mladinsko šolo in pet sezon nastopal v članski konkurenci. Pred začetkom sezone 2016/2017 je prestopil v Olhanense, od koder je čez eno leto prvič odšel v tujino. Pridružil se je ciprskemu Limassolu. Na Cipru je preživel eno sezono, potem pa se je vrnil na Portugalsko, in sicer k Gil Vicenteju. Sledila je selitev k Uniao Madeiri in poleti 2019 vrnitev na Ciper k Onisilos Sotiri. Od tam se je na začetku sezone 2020/2021 preselil k Taboru iz Sežane.

Na svojem računu ima med drugim 27 nastopov v prvi portugalski ligi, 154 nastopov v drugi portugalski ligi in 33 nastopov v prvi slovenski ligi. Z Olimpijo je sklenil pogodbo do 30. junija 2023.

Je pa Tabor Sežana nekaj ur kasneje objavila ime četrte poletne okrepitve. To je postal 20-letni napadalec, Robert Čakš, ki je v Sežano prišel iz nogometnega kluba Šmartno 1928. V pretekli sezoni je v 2. SNL odigral 9 tekem in dosegel 5 zadetkov. Visokorasli napadalec (199 cm) je nogometno pot začel v Celju in jo nadaljeval v mladinski selekciji španskega prvoligaša Deportivo Alaves. V Slovenijo se je vrnil lani septembra.

Z rdeče-črnimi je sklenil pogodbo do junija 2023.

Značke: nk-olimpija, tabor

Članki iz rubrike