Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
09.07.2021 11:43:00
Deli članek:

VELIKI SLOVENSKI UP v Celje DA ali NE? Zgodil se je preobrat, RAZKRIVAMO nove razsežnosti

Aleš Cipot

Grofi še naprej krepijo svojo zasedbo.

V preteklih dneh je nadvse odmevala informacija, da bi se utegnil po že številnih prihodih v Celje preseliti tudi Tamar Svetlin, toda v sredinem večeru se je zdelo, da iz tega ne bo nič. Domžalčani so namreč zahtevali 400 tisoč evrov nadomestila, a generalni direktor prvoligaša, ki domuje na stadionu Z'dežele, Valerij Kolotilo, takšnega zneska ni bil pripravljen odšteti. Ponudil je 250 tisočakov, kot smo že poročali, pa visoka odškodnina ni bila edina domžalska zahteva. Dvakratni prvaki so želeli še odpis dolga za Janeza Piška (62.000 evrov) in dodatno klavzulo, da bi jim Celjani v primeru, če bi z mladim slovenskim reprezentantom postali prvaki, nakazali še 70.000 evrov oziroma 50.000, če bi si zagotovili nastop v evropskem pokalu.

Več virov nam je potrdilo, da so številke točne, in vse to je bilo za grofe, ki so bili vmes pripravljeni odšteti 270 tisoč evrov, nesprejemljivo. Logična posledica je bila, da so odstopili od pogajanj, hkrati smo dobili namig, da naj bi po takšnem razpletu prišlo do male 'vojne' med kluboma. Menda ni manjkalo takšnih in drugačnih očitkov, toda vsekakor je kazalo, da s sklenitvijo posla ne bo nič. Tudi četrtkovo dopoldne ni postreglo s spremembami, nakar naj bi se pojavil mediator, ki je umiril strasti in dosegel, da bodo predstavniki Domžal in Celja znova sedli za isto mizo, kar se bo bojda zgodilo v začetku prihodnjega tedna.

O tem, kaj se bo dogajalo, lahko le ugibamo, ampak najbolj logično je pričakovati, da bo posel naposled vendarle in kljub vsemu sklenjen. S pomočjo kompromisa kakopak, odškodnina v višini 300.000 evrov bi bržčas zadovoljila obe strani. Če želijo kaj zaslužiti, bodo Domžalčani prisiljeni znižati svoje apetite. In dejstvo je, da morajo nujno 'osvežiti' bančni račun, saj finančno stanje nikakor ni navdušujoče, pri izplačilih prihaja do zamud. Poleg tega je zelo pomembno spoznanje, da si Tamar Svetlin želi zamenjave okolja. Dvakratni prvaki potemtakem nimajo pretirano veliko manevrskega prostora, v še večji meri zato, ker Celjani, roko na srce, niso v položaju, da bi mladega slovenskega reprezentanta 'krvavo' potrebovali. Zasedbo so že dobro zapolnili, zato licitiranja ne bo, prav gotovo pa bi s Tamarjem Svetlinom dobili še dodano vrednost in naslednjega zanimivega igralca za mednarodno prizorišče, ki bi lahko vložek večkratno povrnil.

Aleš Cipot