Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.07.2021 06:29:59
Deli članek:

Uf, kakšen nagovor trenerja MARIBORA vijoličastim NAVIJAČEM! Ob njegovih besedah se naježi koža!

Grega Wernig

Nogometaše Maribora čaka prva preizkušnja v novi sezoni, v 1. krogu kvalifikacij konferenčne lige jim bo nasproti stal armenski Urartu.

Navijači Maribora še kako pomnijo, kako se je končala zadnja evropska pot njihovih ljubljencev, ki so klonili proti amaterski severnoirski ekipi Coleraine in tako ekspresno končali kvalifikacije za ligo Europa. 

Letos bodo svojo evropsko pot začeli v kvalifikacijah novoustanovljene konferenčne lige, kjer jih čaka armenski predstavnik Urartu. Trener Simon Rožman se še kako zaveda, da bo Maribor na svoji strani potreboval tudi gorečo armado štajerskih navijačev, ki jim je pred tekmo namenil prav poseben nagovor: "Navijači so bili v Ljudskem vrtu vedno dvanajsti igralec, vedno so pričarali odlično vzdušje. Želim si, da bi navijači prepoznali naše 'metanje na glavo'. Edino, česar nam res ne morejo zameriti, je želja, ki jo imamo, mladost, energija. To bo moja osnovna zahteva. Vsakdo si bo moral sleherno minuto v vijoličastem dresu najprej zaslužiti, nato pa jo tudi upravičiti s kakovostno predstavo. Upam, da bodo navijači v določenih trenutkih potrpežljivi, verjamem pa, da jih lahko mi z dobrimi igrami, z veliko agresije in dinamike sprovociramo, da nas bodo podprli in z veseljem prihajali na naše tekme."