kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 08.07.2021 01:17:44

MADEŽ na angleški zmagi! Posnetki sporne situacije so PREPLAVILI SPLET, debata je vročaaa (VIDEO)

Profimedia
Anglija je v drugem polfinalu evropskega prvenstva upravičila vlogo favorita in se vendarle uvrstila v finale. Vendar ...

Brez tretjega polčasa pač ne gre. Družabna omrežja in gostilniški šanki so oživeli zaradi sporne enajstmetrovke, ki je v korist Angležev na koncu tudi odločila obračun z Dansko. V drugem podaljšku, v 104. minuti tekme, je v kazenskem prostoru Danske padel Raheem Sterling, nizozemski sodnik Danny Makkelie pa je zapiskal in pokazal na belo točko. Iz sobe za VAR so potrdili sodnikovo presojo. Potem ko mu je Kasper Schmeichel prvi strel ubranil, je Harry Kane odbito žogo vendarle spravil v mrežo. Anglija je slavila z 2:1.

Sterling je hitro in precej zlahka izgubil tla pod nogami, pravijo mnogi, ki so prepričani, da je bil kazenski strel dosojen prestrogo. Češ da so bili Danci oškodovani. Kaj pa glavni akter sporne akcije? "Bila je enajstmetrovka! Šel sem v kazenski prostor, Danec je zadel mojo desno nogo, vse je bilo čisto," je po tekmi dejal Sterling.



Na drugi strani je legendarni Roy Keane poudaril, da po njegovem mnenju to ni bil prekršek za najstrožjo kazen: "Vedeli smo, da bo var potrdil odločitev glavnega sodnika. Nisem pričakoval, da bi bilo drugače. Vendar, Sterling je bil na tej tekmi odličen. Dlje ko je trajala tekma, močnejši je bil. Ko imaš takšnega igralca, je vse mogoče. Res pa je, da je bila enajstmetrovka nadvse sporna." Podobno razmišlja tudi Gary Neville, ki je s Keanom delil slačilnico na Old Traffordu: "Če smo pošteni, bomo priznali, da bi bili mi zelo razburjeni, če bi izgubili po takšni enajstmetrovki. No, sodniki v VAR-sobi ponavadi ne menjajo sodniških odločitev. Tako je bilo tudi tokrat."

Sporno dosojena enajstmetrovka pa še ni vse, med akcijo Sterlinga sta bili na igrišču dve žogi. Pravila pravijo, da bi morala biti igra prekinjena, vendar ... Pa smo spet pri sodniku, ki ima tudi v takšnih primerih možnost po prosti presoji pustiti igro teči, če oceni, da druga žoga ne vpliva na potek akcije. Torej, vse čisto ..., a senca dvoma vendarle ostaja.

Članki iz rubrike