Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 14.06.2021 19:57:48

NAVIJAČI MURE, POZOR! Uefa SKRČILA seznam možnih tekmecev črno-belih v EVROPI: Tole je ODLIČNO!

alesfevzer.com
S kom se bodo v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov pomerili slovenski državni prvaki?

Jutri bodo v virtualnem žrebu na sedežu Uefe v Nyonu izžrebali pare 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov in konferenčno ligo, nasprotnike bodo dobili trije slovenski klubi. In vsi trije bodo v plesu kroglic v vlogi, v kakršni do zdaj še niso bili. Mura je premierno v družbi prvakov, Maribor in Domžale sta del tekmovanja, ki bo v prihajajoči sezoni doživelo krstno uprizoritev.

Muraši so vstopili v drugi teden priprav, jutrišnji dan pa se bo od dozdajšnjih precej razlikoval. Pozornost namreč ne bo usmerjena zgolj v dogajanja na treningu, kajti v Fazaneriji bodo nadvse nestrpno pričakovali informacije s sedeža Uefe v Nyonu, kjer se bo točno opoldne začel žreb 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Datum 15. junij 2021 je gotovo naslednji v nizu mejnikov soboškega prvoligaša, saj se bodo prvič znašli v bobnu v družbi prvakov. »Pred nami je nova dimenzija evropskega tekmovanja. In še en velik izziv,« je dejal Ante Šimundža.

Črno-beli nimajo statusa nosilca, kar bi moralo pomeniti, da bo tekmec v vlogi favorita. Med možnimi nasprotniki je bilo vse do pred nekaj minutami nekaj uglednih in zelo močnih klubov, najvišji koeficient je imel zagrebški Dinamo, na nasprotni strani žreba so bili še Ludogorec, Malmö, CFR Cluj, Legia Varšava, Šerif Tiraspol, Ferencvaros, Škendija, Slovan Bratislava, Dinamo Tbilisi, Žalgiris Vilna, Alashkert, Flora Talin, Budućnost Podgorica, Kairat in Lincoln Red Imps.

Pred nekaj minutami je Uefa skrčila seznam potencialnih tekmecev Mure in črno-beli so to skrčenje sprejeli z veliko mero zadovoljstva. Odpadel je Dinamo, odpadel je tudi Ludogorec, Malmö, Ferencvaros ... Od tistih zares težkih potencialnih tekmecev je ostal zgolj romunski Cluj. Ostali trije možni tekmeci Mure so Škendija, Alashkert in podgoriška Budućnost. Prve tekme bodo na sporedu 6. in 7. julija, povratne 13. in 14. julija.

Morebitni tekmeci Mure v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov:

Cluj

Škendija 

Alashkert 

Budućnost 

Značke: mura, liga-prvakov

Članki iz rubrike