nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 07.06.2021 11:24:51

Kaj se je zgodilo z dvema ODPISANIMA nogometašema MARIBORA?! Šuler se je odločil, da ju bo ...

Grega Wernig
Tudi nogometaši Maribora so začeli s pripravami na novo sezono.

Vijoličasti so v minuli sezoni doživeli kar nekaj pretresov tako na zelenici kot tudi v klubskih pisarnah, na zadnji tekmi sezone pa so ostali brez končnega naslova in brez lovorike. Simon Rožman in sodelavci so v ponedeljek zavihali rokave in tako kot Mura začeli s pripravami na novo sezono. 

Simon Rožman bo prvič, odkar je sedel na mariborsko klop, lahko opravil tiste prave priprave s svojim novim klubom. Ene mini priprave je sicer imel na voljo, sredi drugega dela prejšnje sezone, ko je vlada s svojo nelogično odločitvijo za dva tedna popolnoma ustavila šport, toda uradnih priprav 38-letni strokovnjak iz Štor z vijoličastimi še ni imel. 

dervisevic maribor
Grega Wernig


Na prvem treningu pred začetkom nove sezone je Rožman v garderobi pozdravil precej spremenjeno zasedbo. Ogromno nogometašev je namreč odšlo. Ljudski vrt so zapustili Jasmin Handanović (preselil se je v nogometno šolo vijoličastih in postal trener vratarjev), Kenan Pirić, Luka Uskoković, Luka Koblar, Denis Klinar, Alexandru Cretu, Felipe Santos in Gregor Bajde. Od konca prejšnje sezone 'odpisana' Amir Dervišević in Špiro Peričić, ki imata z Mariborom sklenjeno pogodbo do poletja 2022, sta prav tako manjkala, oba sta namreč dobila »podaljšan dopust«, dokler se njun status ne reši. Pod Kalvarijo nanju ne računajo, zato bosta, če bo zanju obstajal interes, zagotovo v poletnem prestopnem roku zapustila vijoličasti klub.

Članki iz rubrike