Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
01.06.2021 12:12:11
Deli članek:

Kdo bo evropski tekmec MURE? Črno-beli bi se z zagrebškim DINAMOM udarili le ENKRAT ...

Grega Wernig

Koga bo ples kroglic v Nyonu namenil slovenskim prvakom?

Ante Šimundža in njegovi varovanci so na zasluženem oddihu, ki pa ne bo trajal dolgo. Že v nedeljo (6. junija) se bodo spet zbrali na tradicionalni skupni večerji pred začetkom novih priprav in naslednje dopoldne opravili prvi trening kot slovenski šampioni.

Medtem so črno-beli kakopak z zanimanjem pričakovali informacije, kdo vse bi utegnil biti njihov nasprotnik v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakov, medtem je vseh ugibanj konec. Zdaj je jasno, da Prekmurcem 'grozijo' zagrebški Dinamo, Ludogorec, Malmö, CFR Cluj, Legia Varšava, Šerif Tiraspol, Ferencvaros, Škendija Tetovo, Slovan Bratislava, Dinamo Tbilisi, Žalgiris Vilna, Flora Talin, Budućnost Podgorica, Kairat in Lincoln Red Imps. Ples kroglic bo 15. junija v Nyonu, a je hkrati treba dodati, da se bo izbor potencialnih tekmecev dan pred žrebom bržčas precej zožil, saj jih bo Uefa razvrstila v nekaj skupin po tako imenovanem regionalnem ključu.

Nekaterim zasedbam bi se muraši seveda najraje izognili, a so tudi takšne, ki se jim Sobočani lahko enakovredno postavijo po robu in jih tudi izločijo. Najbolj nezaželeni so kakopak klubi z najvišjim koeficientom (Dinamo Zagreb, Ludogorec, Malmö, CFR Cluj, Legia, Šerif, Ferencvaros ...); na vrhu tega seznama so hrvaški prvaki. O moči zagrebških modrih ni treba izgubljati besed, ob tem pa je zanimivo, da se bodo tudi na prihajajočo sezono pripravljali na ravnici – njihova baza bo hotel Vivat v Moravskih Toplicah. Še bolj zanimivo pa je, da je za 19. junij predvidena prijateljska preizkušnja med Muro in Dinamom v Fazaneriji. Dogovorjena je bila, še preden so si Sobočani zagotovili šampionsko zvezdico, in seveda je v nastalih razmerah legitimno vprašanje, ali bo srečanje naposled sploh odigrano? Za zdaj pogovorov o morebitni odpovedi menda ni, kar pa bi se lahko spremenilo, če bi žreb 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov določil slovensko-hrvaški spopad.
Pri Muri verjamejo, da razlogov za skrivanje ne bo oziroma da jim ples kroglic v Nyonu ne bo namenil najtežjega tekmeca, z Dinamom bi se najraje pomerili le enkrat. In sicer v prijateljskem dvoboju, 6. ali 7. oziroma 13. ali 14. julija, ko bosta na sporedu preizkušnji 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov, bi na nasprotni strani vendarle raje videli koga drugega ...

K temu dodajmo, da bodo pripravljenost Alena Kozarja in soigralcev med odštevanjem do nove sezone preizkušale še nekatere ugledne zasedbe, med njimi so beograjski Partizan, ruska Rostov in Soči ter Slaven Belupo iz Koprivnice.