bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

rb
rb
0 27.05.2021 11:26:03

Kje bo MURA igrala kvalifikacije za LP? In zakaj FAZANERIJA potrebuje 100.000 EVROV?

alesfevzer.com
Črno-beli bodo 15. junija dobili nasprotnika v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakov in prvo tekmo odigrali 6. ali 7. julija, povratni dvoboj pa bo teden dni pozneje.

Ante Šimundža in njegovi varovanci so po zgodovinskem uspehu na zasluženem oddihu, evforija v Murski Soboti se počasi umirja, a stanje duha na ravnici je vseeno takšno, da je naslov prvaka in vse, kar se je dogajalo v zvezi s tem, še vedno glavna tema pogovorov.

In ne bo minilo prav veliko časa, ko se bo začelo mrzlično odštevanje do naslednjega velikega trenutka črno-belih, do naslednjega mejnika, ki se je še pred desetimi dnevi zdel nedosegljiv – do premiere v kvalifikacijah za ligo prvakov! Ples kroglic, ki bo določil, s kom se bodo udarili Prekmurci, bo 15. junija v Nyonu. Seznam morebitnih nasprotnikov še ni dokončen, za zdaj pa so na njem Dinamo Zagreb, Ludogorec, Malmö, CFR Cluj, Legia Varšava, Sheriff Tiraspol, Ferencvaros, Shkendija Tetovo, Slovan Bratislava, Dinamo Tbilisi, Žalgiris Vilna, Flora Talin in Budućnost Podgorica.
Prve tekme bodo 6. in 7. julija, povratne teden dni pozneje, v teh dneh pa je precej ugibanj o domačem prizorišču Sobočanov, toda glede tega vendarle ni nikakršnega dvoma. Slovenski šampioni se bodo predstavili v svojem domu v Fazaneriji, ki ima zeleno luč tudi za 2. krog kvalifikacij v vseh Uefinih tekmovanjih; liga prvakov, liga Europa, konferenčna liga.
Ampak medtem so že stekla prizadevanja, da bi stadion pridobil status 3. kategorije, kar bi pomenilo, da bi prekmurski nogometni hram lahko gostil tudi tekme 3. in 4. kroga kvalifikacij oziroma play-offa za prav tako vsa tri omenjena tekmovanja. Časa ni na pretek, zato pa je zaznati toliko več odločnosti za izboljšave, ki bi takšen scenarij omogočile. Največji strošek, menda okrog 80 tisoč evrov, predstavlja sedem vrtljivih vrat za štetje gledalcev, kolikor jih mora po standardih krovne evropske organizacije imeti objekt s kapaciteto 4500 sedežev, (pre)urediti bo treba VIP-prostor na glavni tribuni in parkirišče pred stadionom. Potrebno bi bilo torej vložiti nekaj več kot 100 tisoč evrov, prvi sestanki pristojnih in odgovornih so bojda že sklicani ...
Popolnoma jasno je torej, da bo Mura na začetku nove sezone v Fazaneriji odigrala vsaj dve evropski preizkušnji. V primeru izpada v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakov bi se namreč preselila v 2. krog kvalifikacij za konferenčno ligo, če bi črno-beli preskočili prvo oviro v kvalifikacijah za ligo prvakov, pa bi se mednarodna zgodba zagotovo še precej podaljšala. Četudi bi potem v 2. krogu izgubili, bi jih pot naprej vodila v 3. krog kvalifikacij za ligo Europa, kjer poraz prav tako še ne bi pomenil slovesa, nato pa bi bil na vrsti še play-off za skupinski del konferenčne lige.

Članki iz rubrike