Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

1719350996-mm2-7994-1719350948316 Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

tek upravna enota1 Reporter.si

Grozljivo poniževanje državljanov: olimpijski ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

Kaj nam je želela sporočiti? Odkrito.si

Nova teorija zarote! Kate nam želi sporočiti, da...

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

nu
nu
1 22.05.2021 23:04:44

Zanj ni prvi, a je TAKO POSEBEN! Ob veličastnem naslovu Ante Šimundža RAZKRIL, kdaj se je za Muro vse prelomilo

Grega Wernig
Ante Šimundža je velik junak sezone - strateg, ki je Prekmurju vendarle prinesel tako želen naslov državnih prvakov.

Po tekmi v svojem Ljudskem vrtu je žarel od zadovoljstva. Šimundža na klopi črno-belih sedi od že tretjič, tokrat od sezone 2017/18 dalje. "Predvsem bi se zahvalil Ljudskemu vrtu za top kuliso. To je bila dobra prezentacija slovenskega nogometa. Če bomo šli vsi v to smer, bo nogomet na precej višji ravni - tako z organizacijo kot tudi s kvaliteto. Ko pogledam na vse skupaj, je res, da smo imeli tudi nekaj sreče pri samem razpletu, ampak na koncu smo mi prvi prečkali črto," je v kamero televizije Planet povedal 49-letni Mariborčan.

simundza 3
alesfevzer.com


Ko je bilo govora o trenutkih sredi tekme, ko so se vijoličasti vrnili v igro in je bila tekma na prelomnici, je Šimundža povedal: "V vsakem primeru smo verjeli v zmago in v vsakem primeru smo vedeli, da je Maribor ekipa, ki lahko doseže zadetek. To nas ni vrglo iz tira."

Na vprašanje, če je bil Mihael Klepač njegov skriti adut, je dejal, da se je tako izkazalo, potem pa začel naštevati še ostale igralce: "Tudi Klemen Šturm, pa Žiga Kous, pa Matko Obradović ... V tem trenutku bi želel dejati, da je Matku Obradoviću danes umrl dedek, ni mu bilo lahko. To zmago vsi posvečamo njemu - verjamem, da bo lažje prebrodil. Vem, da ni lahko."

"Prva je in prva je najslajša," je na kratko povzel svoje občutke ob naslovu, ki tako njemu (čeprav je bil že državni prvak z Mariborom), še bolj pa Prekmurcem pomeni ogromno.

Mura je zasluženo na vrhu. V zadnjem mesecu je s 3:0 premagala Olimpijo, z enakim izidom Domžale in zdaj še s 3:1 v neposrednem dvoboju Maribor v gosteh. Torej, ni prav nobenega dvoma. A Šimundža je presenetil, ko je dejal, da je bila zanj ključna tekma sezone obračun z Bravom v Ljubljani. "Zmagali smo z 1:0 in ekipa je takrat pokazala karakter."

simundza 2
Grega Wernig

Članki iz rubrike