Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
15.03.2021 11:29:09
Deli članek:

Spet derbi z NAPAKO! Bi bilo mogoče zapolniti vsaj TRETJINO STADIONA? Tukaj je IDEJA ...

Aleš Cipot

Klubi si razumljivo prizadevajo, da bi gledalce vrnili na tribune.

Pred dnevi je minilo natanko leto dni, odkar je bila v 1. SNL odigrana zadnja tekma brez kakršnekoli omejitve gledalcev na tribunah. Zadnja pred izbruhom epidemije. Zgodilo se je v Stožicah, kjer so moči merili nogometaši Olimpije in Mure, od takrat pa nič več ni bilo, kot je bilo. Vmes je žarek upanja posijal, ko je bilo dovoljenih 500 ljudi, zdaj pa smo se (skoraj) že navadili, da stadioni samevajo. Kako dolgo še? Odgovora v tem trenutku bržčas ne pozna nihče, vsekakor pa bil bil 'smrtni greh', če bi se na to res dokončno navadili, ali se celo sprijaznili ...

Športni direktor Mure Denis Rajbar je pred časom predstavil idejo, da bi vendarle in kljub vsemu lahko našli način, da bi prisotnost na tekmah dovolili cepljenim osebam in tistim, ki so covid-19 že preboleli, hkrati bi klubi lahko organizirali testiranje in vstop bi bil dovoljen tudi vsem z negativnim izvidom. Tako bi napolnili vsaj del stadiona. "Mislim, da to ni le ideja Mure in da si vsi klubi – v nogometu in drugih športih – želimo, da bi se navijači čim prej vrnili. Na marsikaterem področju, tudi pri rekreaciji, smo že našli določene rešitve in menim, da bi jih lahko tudi v tem primeru. Stadioni imajo več vhodov, zato je nedvomno mogoče zagotoviti potrebno razdaljo in upoštevati priporočila NIJZ. Vsekakor je možno zapolniti vsaj tretjino kapacitet in hkrati poskrbeti za vse potrebne ukrepe," je svoje prepričanje v zvezi s tem za sobotainfo.com izrazil tudi prvi mož črno-belih Robert Kuzmič.
V nedeljo se je tako zgodil naslednji prekmursko-štajerski derbi z veliko napako. S kuliso prazne Fazanerije, kar je seveda tudi hud finančni udarec. Ni denarja od vstopnic, gostinskih storitev, manj je tudi prodaje navijaških artiklov ... Predsednik soboškega prvoligaša je vnovič potrdil, da je zaradi tega klubski proračun v tej sezoni prikrajšan za med 600 in 700 tisoč evri. "Dejansko smo sezono rešili z uvrstitvijo v ligo Europa in ta denar je zdaj glavni vir za pokrivanje sprotnih stroškov. Letošnja sezona je pod streho," je pristavil Robert Kuzmič.