Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.03.2021 08:46:19
Deli članek:

Ga je kupil Troyes?? Član Olimpije RAZKRIL: Ne Francozi, MANCHESTER CITY tisti, ki ...

alesfevzer.com

Kdo je kupil Enrika Ostrca?

Enrik Ostrc še igra za Olimpijo, a ni več član Olimpije. Mladi vezist je v zimskem prestopnem roku podpisal za Troyes, toda že tedaj je bila slabo varovana skrivnost, da za celotnim poslom dejansko stoji Manchester City. Zdaj je Primorec potrdil, da je bilo res tako.

"Vse so vodili ljudje iz Cityja, oni so zadeve uskladili s Troyesom," je v intervjuju za Občinsko glasilo občine Hrpelje Kozina razkril Ostrc, ki ga je Troyes nemudoma posodil nazaj Ljubljančanom. Toda to ne pomeni, da so zdaj povsem dvignili roke nad njim. Še zdaleč ne. Ostrc je pojasnil: "Kot so mi predstavili, se bodo kar aktivno vključevali v mojo nogometno pot. Njihovi strokovnjaki bodo bdeli nad mano in več ljudi bo na različnih področjih skrbelo zame. Tako je bilo rečeno, bomo videli, kako bo dejansko potekalo. Me pa že zdaj redno kontaktirajo. Ni kaj, zdaj sem njihov."

Ostrc, ki šteje šele 18 let, sicer verjame, da je bila odločitev, ki jo je sprejel, pravilna: "Ljudje iz City Football Groupa so me prepričali s svojim pristopom in profesionalnostjo. Predstavili so mi, zakaj si me želijo, in mi predstavili tudi svoj načrt za moj nogometni razvoj. Vse je bilo na visokem nivoju. Pripravili so enourno predstavitev, v kateri so analizirali elemente moje igre ter mi pokazali primerjavo z njihovimi uspešnimi igralci pri mojih letih. Izredno zanimivo je to slišati in videti. Hkrati pa so bili presenetljivo dostopni in preprosti. Hoteli so tudi spoznati moje starše in se z njimi pogovoriti. O prezgodnjem odhodu v tujino sem slišal veliko polemik in tudi sam sem skeptičen glede tega. Angleži pa so bili pripravljeni sprejeti posojo v Olimpijo. Bili so zelo vztrajni in prepričani vame, tako da mislim, da je bila odločitev prava."

Martin Metelko