Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.02.2021 10:36:31
Deli članek:

Kaj vse se je dogajalo? PRILOŽNOSTI prvakov, zviti Bobičanec in MOJSTROVINA nove moči zdesetkane (brez 12) MURE (video)

Martin Metelko

Zasedbi iz knežjega mesta in prekmurske prestolnice odštevata do začetka spomladanskega dela prvenstva.

Nogometaši Celja in Mure so se skupaj odpravili na osrednji del priprav v Turčijo, z istim letalom so se tudi vrnili v domovino in se zelo kmalu srečali znova. Tokrat na igrišču. Aktualni prvaki in pokalni zmagovalci so na stadionu Z'dežele opravili generalko pred začetkom drugega dela sezone, razpletla se je z zmago Prekmurcev.

Bilo je 1:3 (1:1), takšen pa je bil na istem prizorišču tudi izid prvenstvene preizkušnje 20. decembra, zadnje pred odhodom na zimski oddih. Zdaj so torej grofi in muraši odigrali še zadnjo prijateljsko tekmo pred začetkom drugega dela sezone.
Začelo se je po okusu gostiteljev, ki so v prvem delu prvega polčasa narekovali ritem in imeli nekaj priložnosti, prevlado so unovčili v vodstvom. Po podaji iz kota in nezbranosti soboških branilcev je mrežo zatresel Jakob Novak, Ante Šimundža pa gotovo ni zadovoljen ob spoznanju, da je njegova ekipa že v tretjem zaporednem obračunu dobila takšen gol. A zato je bil zadovoljen z odzivom svojih varovancev po zaostanku. Za izenačenje je iz prostega strela z leve strani na zvit način zadel Luka Bobičanec, v osmi minuti nadaljevanja je z izjemno prefinjenim strelom z 18 metrov zablestel Mihael Klepač in poskrbel za najlepši trenutek dvoboja, za končnih 1:3 pa je v pričakovanju zaključnega sodniškega žvižga po Bobičančevi podaji iz prostega strela z glavo zadel Dragan Lovrić.
Nekdanji češki zvezdnik na celjski klopi Jiri Jarošek se je odločil za postavo Jurhar, Vego (od 70. Martis), Zaletel, Stojinović (od 52. Benedičič), Kadušić (od 70. Brecl), Rorič (od 81. Štravs), Vrbanec, Kuzmanović (od 81. Kljun), Novak (od 70. Matjašič), Kerin (od 70. Sokler) in Božić (od 46. Dangubić), prvoligaš iz Fazanerije se je v knežjem mestu predstavil v zasedbi Obradović, Kous (od 76. Lovrić), Maruško, Gorenc, Pucko (od 76. Travner), Antolin (od 62. Ouro), Horvat, Klepač (od 62. Đurak), Bobičanec, Filipović (od 76. Štrakl), Maroša (od 76. Žižek).
Ob tem ne gre prezreti, da so črno-beli nastopili močno zdesetkani. Zaradi karanten in okrevanja po poškodbi so manjkali Nino Kouter, Kai Cipot, Žan Karničnik, Klemen Šturm, Tio Cipot, Filip Kosi, Alen Kozar, Staniša Mandić, Marin Karamarko, Renato Simić, Marko Brkić in Luka Marič. Kot je znano, je osem članov soboške odprave po pripravah ob sredozemski obali zaradi pozitivnih testov na covid-19 ostalo v hotelski izolaciji v Lari, na ravnico pa se bodo vrnili v torek.

Če se vam posnetek spodaj ne prikaže, potem si ga lahko ogledate tudi na TEJ POVEZAVI.