Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
01.02.2021 09:01:55
Deli članek:

V KOPRU si manejo roke, MILIJON EVROV še na čakanju!

Konec negotovosti glede usode primorskega bisera.

'Primer Enej Marsetič,' se je na veliko veselje Koprčanov naposled razpletel. Spomnimo, da pravzaprav ni bilo nikakršnega dvoma o tem, da si bo nadel črno-modri dres italijanskega velikana Interja. V bistvu si ga je že. Po opravljenih zdravniških pregledih se je preselil v Milano oziroma v svoj drugi dom v vadbenem centru nerazzurrov in se pridružil treningom z novimi soigralci. Predstavniki Kopra in Interja so se dogovorili o vseh podrobnostih prestopa, iz prestolnice Lombardije bi morali na račun slovenskega prvoligaša v dveh obrokih nakazati pol milijona evrov, podpis pogodbe se je zdel formalnost, ampak vmes se je vse postavilo na glavo. Ker so se finančne težave 18-kratnih prvakov serie A zgolj stopnjevale, so se kitajski lastniki (Suning Holdings Group), ki si prizadevajo za prodajo kluba, v vmesnem obdobju odločili za temeljito varčevanje. In eden od tovrstnih ukrepov je sfižil tudi realizacijo prestopa velikega 16-letnega slovenskega upa. Inter se mu je bil prisiljen odreči in samo predstavljamo si lahko, kako se je počutil najstnik, ko je izvedel, da se je njegov sanjski svet porušil.

To je bila huda preizkušnja in bržčas tudi izkušnja za prihodnost, obenem pa seveda priložnost za klube, ki so se v preteklosti prav tako zanimali za njegove usluge, a so se bili prisiljeni umakniti Interju. Najhitreje in najbolj konkretno se je odzvala Parma, ki z novimi bogatimi ameriškimi lastniki (Krause Group) intenzivno razmišlja o prihodnosti in namerava pod svoje okrilje dobiti številne obetavne nogometaše. Med njimi je tudi Enej Marsetič, ki so ga ogledniki kluba iz nekdanje luksuzne province že kar nekaj časa podrobno spremljali. Po umiku Interja pa si Parma ni hotela privoščiti, da bi se morda pridružil komu drugemu.

Parma je 'izenačila' Inter

Dogovor z zastopnikom Amirjem Ružnićem oziroma starši igralca je bil hitro dosežen, istočasno so predstavniki italijanskega prvoligaša 'odprli linijo' s klubskimi pisarnami na Bonifiki in prav tako hitro našli skupni jezik. V sobotnem večeru so bili razrešeni vsi dvomi – oba kluba sta podpisala pogodbo o prestopu.
Iz zanesljivega vira smo dobili namig, da je Parma izenačila ponudbo Interja, kar je vsekakor kazalec, da imajo s primorskim biserom resne načrte. Kopru bo tako pripadlo 500 tisoč evrov odškodnine, v pogodbi pa so določeni tudi bonusi, uresničitev katerih bi lahko kanarčkom v prihodnje navrgli še dodatni milijon. Ob tem ni nepomembno spoznanje, da so v Parmi vsekakor lažje dosegljivi, kot v Interju. In baje ostanejo v veljavi tudi v primeru morebitnega izpada kluba v serie B ...