benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

nu
nu
0 30.01.2021 13:33:51

OJEJ! Mariboru se vse bolj RUŠIJO PRIPRAVE! Namesto s tremi ODLIČNIMI klubi, se bodo zdaj pomerili še z ...

Grega Wernig
Maribor vendarle našel tekmeca pred vrnitvijo iz Turčije.

Nogometaši vijoličastih počasi zaključujejo osrednji del priprav v Turčiji, ki se jim ni izšel po načrtih. Številne okužbe s koronavirusom in posledično samoizolacije - Jasmin Handanović, Jan Mlakar, Andrej Kotnik, celoten strokovni štab z Maurom Camoranesijem na čelu - so jim dodobra zagrenile življenje, posledično so Mariborčani ostali tudi brez treh zelo močnih pripravljalnih tekem.

Maribor bi se moral v Turčiji pomeriti s Čukaričkim, ki je na papirju veljal za z naskokom najslabšega tekmeca in tremi klubi, ki so v zadnjih letih pustili precejšen pečat v Evropi. Šahtar iz Donjecka in Crvena zvezda sta navsezadnje v tej sezoni prezimila v Evropi in ju že kmalu čakata dvoboja šestnajstine finala lige Europa (Ukrajinci se bodo pomerili z izraelskim Maccabijem iz Tel-Aviva, Srbi z italijanskim velikanom Milanom), Ludogorec je prav tako postal evropska stalnica. A zaradi koronavirusa, ki pustoši po vijoličastem taboru, se Maribor ni pomeril ne s Šahtarjem ne s Crveno zvezdo, zdaj je jasno, da se ne bo niti z Ludogorcem, s katerim bi moral kopja prekrižati jutri.

Zamenjave za Šahtar Maribor ni uspel najti, za Crveno zvezdo in Ludogorec pač. Namesto s srbskim gigantom so se Štajerci pomerili z ukrajinskim prvoligašem Kolosom, namesto z bolgarskim velikanom se bodo jutri pomerili s še enim ukrajinskim prvoligašem, ki sliši na ime Minaj. Slednji je po jesenskem delu sezone na 11. mestu prvenstvene lestvice, z zgolj dvema točkama več od zadnjega Dnipra in se bo vse do konca najverjetneje boril za obstanek med elito.

Mariborčani so verjetno veseli, ker so uspeli najti tekmeca in bodo lahko v Turčiji odigrali vsaj tri pripravljalne preizkušnje, toda vsekakor so upali, da se bodo pomerili proti precej bolj močnim tekmecem kot sta Kolos in Minaj ...

Tekma z Minajem bo sicer v nedeljo ob 15:30 uri po slovenskem času, s prenosom tudi na uradni klubski spletni strani vijoličastega kluba.

Značke: maribor, minaj

Članki iz rubrike