Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Raiven, polfinalni večer, Evrovizija 2 Njena.si

Evrovizija: Raiven se je uvrstila v finale ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
2 22.01.2021 09:57:06

ŠOKANTNO RAZKRITJE: Olimpija s hudimi obtožbami, Nemci lagali o SMRTI ŽENE in tako hoteli ...

Jurij Kodrun
Olimpija zanikala navedbe nemškega poslovneža, ki je bil resen kandidat za prevzem kluba.

Predsednik Olimpije Milan Mandarić si že nekaj časa prizadeva, da bi našel svojega naslednika, a neuspešno. Zanimanja za ljubljanski klub je bilo že kar nekaj, ko je nastopil čas za plačilo, pa je vse skupaj padlo v vodo.


Nazadnje se je z Olimpijo povezovalo nemškega poslovneža Adama Daliusa, ki pa je pred dnevi spregovoril o pogajanjih z Mandarićem in med drugim dejal, da je vse skupaj padlo v vodo tudi zaradi aktualnega predsednika, ki naj bi ga 'povozil čas'.

Zdaj se je na vse skupaj odzvala Olimpija, ki pa je na račun Nemca izrekla kar nekaj hudih obtožb. "Pogajanja o nakupu NK Olimpija z nemškimi vlagatelji so se začela konec avgusta 2020, ko sta nas z njihovimi namerami in pogajalci seznanila bivši trener Dino Skender in prav tako bivši športni direktor Mladen Rudonja. V ekipi potencialnih kupcev so bili še Igor Barišič, Hrvat, ki živi v Münchnu, ter brat Dina Skenderja, Marin. Potencialni kupci so na začetku kazali izjemno visoko stopnjo interesa za nakup kluba. Njihove zahteve so bile, da se mora posel čim prej zaključiti in da izplačajo kupnino v celoti, takoj po podpisu pogodbe. Na njihovo zahtevo sta bila opravljena skrbni pregled in revizija poslovanja. Zelo hitro, že septembra, je bila pripravljena in usklajena pogodba, ki je bila z njihove strani ustno potrjena, a nikoli ni bila podpisana. Namesto tega so se sredi jeseni naenkrat izgubile vse sledi za njimi in en mesec ni bilo nobenih kontaktov. Ponovno so se pojavili, potem ko je predsednik NK Olimpija Milan Mandarić izrekel ostre kritike na račun trenerja in športnega direktorja zaradi slabih rezultatov in neprimerne igre. Na splošno so bili njihovi kontakti vsakič zelo intenzivni, ko je Olimpija na tekmah dosegla slabe rezultate. Glavni v teh kontaktih je bil Igor Barišič, ki je predsednika Mandarića klical večkrat na dan in ga prosil, da nikar ne zamenja trenerja, ker je samo vprašanje časa, kdaj bo plačana kupnina za klub. V drugi polovici novembra so predlagali sestanek in prihod v Ljubljano, zaradi česar je predsednik odpovedal potovanje v tujino in druge svoje obveznosti. Vendar se sestanek ni zgodil, ker se nemški vlagatelji niso pojavili v Ljubljani in se je nadaljevalo zavlačevanje z veliko lažnih obljub. Sledilo je še eno pasivno obdobje, potem ko smo dobili informacijo, da je gospodu Deliusu umrla mama, zaradi česa mu je predsednik Mandarić izrekel sožalje in razumevanje. Kasneje smo dobili informacijo, da mu je umrla tudi soproga, vendar je to bila zavajajoča informacija, ki so nam jo posredovali ljudje iz njegovega kroga samo zato, da pridobijo dodaten čas," so med drugim na spletni strani zapisali pri Olimpiji. Celotno sporočilo za javnost si lahko preberete na TEJ POVEZAVI.

Značke: olimpija, ljubljana

Članki iz rubrike