volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ba
ba
0 20.01.2021 09:50:30

Ante Šimundža NIMA popolne zasedbe, dva muraša NISTA ODPOTOVALA v Turčijo

Aleš Cipot
Črno-beli so zapustili ravnico.

Zdaj že vrabci čivkajo, da so Mariborčani, Celjani in Sobočani združili moči in najeli letalo, s katerim so z letališča Edvarda Rusjana skupaj odpotovali na osrednji del priprav ob sredozemsko obalo in se na tak način vrnili tudi v domovino.

Časi so takšni, da so na jekleni ptici sedež seveda lahko zasedli le tisti z negativnim testom na covid-19. Kljub vsem zaščitnim ukrepom in previdnosti je okužbo nemogoče povsem preprečiti, zato je bilo v Fazaneriji v pričakovanju izvidov razumljivo nekaj negotovosti. Koronavirus bi lahko prekrižal marsikateri načrt, zato so si črno-beli gotovo oddahnili, ko so iz ustreznega naslova dobili potrditev, da nihče ni bil pozitiven. Ampak v Lari, kjer bo v hotelu Miracle Resort prekmurska baza, Ante Šimundža na voljo vendarle ne bo imel popolne zasedbe. Že prej je bilo jasno, da z ekipo zaradi preglavic s stegensko mišico ne bo Marka Brkića, vezista iz Bosne in Hercegovine predvidoma čaka še sedem tednov okrevanja, doma pa je ostal tudi Luka Marič. Obetavni mladenič je zaradi poškodbe preskočil že sobotni medsebojni obračun, dodatni pregled pa je razkril, da bo moral biti nekaj časa na prisilnem počitku.
Zasedba na turški rivieri bo 30-članska, sestavljajo jo štirje vratarji in 26 igralcev, na seznamu so Matko Obradović, Marko Zalokar, Dušan Gyergyek, Lan Erjavec, Žan Karničnik, Dragan Lovrić, Alen Kozar, Klemen Šturm, Žiga Kous, Nino Kouter, Klemen Pucko, Matic Maruško, Tomi Horvat, Jure Travner, Samsindin Ouro, Marin Karamarko, Jan Gorenc, Amadej Maroša, Luka Bobičanec, Staniša Mandić, Renato Simić, Kevin Žižek, Mihael Klepač, Kai Cipot, Tio Cipot, Andrija Filipović, Aljaž Antolin, Filip Kosi, Vito Štrakl in David Đurak.
Ob napornem ritmu treningov bodo Sobočani odigrali tudi tri prijateljske preizkušnje, tekmeci bodo novosadska Vojvodina, Rotor iz Volgograda in Vorskla iz Poltave.

Značke: mura, priprave, turčija

Članki iz rubrike