Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rb
rb
3 20.01.2021 08:36:59

Takšen LUKSUZ so si privoščili MARIBOR, MURA in CELJE (foto)

Grega Wernig
Trije slovenski prvoligaši na priprave ob sredozemsko obalo.

Priprave slovenskih prvoligašev na spomladanske izzive so v polnem zamahu. Ritem treningov kakopak krojijo tudi vremenske razmere, s čimer resda nima (pretiranih) preglavic primorski del elite, vsi drugi pa rešitve iščejo vsaj z nekajdnevnimi odhodi ob morje. Najpogostejša destinacija je hrvaška Istra, kljub vsem težavam, ki jih povzroča nadležni virus, pa tudi letos ostaja aktualna Turčija, kjer bodo formo v odličnih pogojih pilili Mariborčani, Celjani in Sobočani. Kot smo že pisali, so tekmeci združili moči in z namenom zmanjšanja stroškov najeli letalo, s katerim bodo skupaj odpotovali ob sredozemsko obalo in se 1. februarja vrnili tudi domov.

susesi belek

Jeklena ptica bo proti prizorišču priprav poletela danes z mariborskega letališča, po pristanku v Antalyi bodo ekipe odšle vsaka na svojo stran; štajerski dvojec v Belek, drugi dom Prekmurcev bo v Lari. Vijoličasti so tako rekoč že domačini, še desetič zapored bo njihova baza v hotelu Susesi, ki v svojem mondenem kompleksu premore kakovostne vadbene površine za vrhunske priprave. Še posebej v koronaobdobju, ko je moštev vendarle manj kot po navadi, sicer pa imajo varovanci Maura Camoranesija predvidene štiri prijateljske preizkušnje; nasprotniki bodo Čukarički, Šahtar, Crvena zvezda in Ludogorec.
Aktualni prvaki se bodo namestili nedaleč od vijoličastih v hotelu Titanic Deluxe. Že ime razkriva, da luksuznega pridiha ne manjka, za novega trenerja Jirija Jarošika pa je gotovo najpomembnejše, da bo sposobnosti svojih igralcev lahko spoznaval v normalnih okoliščinah. Do zdaj so bili grofi obsojeni na treninge na umetni podlagi, kar je vendarle nekaj drugega kot na vzorno pripravljenih naravnih zelenicah, na katerih bodo merili moči s Himkijem, Krili Sovjetov in Nižnim Novgorodom.

titanic deluxe

Muraši bodo slabe pol ure vožnje oddaljeni od Beleka. Tako kot lani bodo nastanjeni v Lari, le da so tokrat zamenjali hotel – iz Titanic Beacha so se preselili v Miracle Resort, kjer jim skoraj gotovo ne bo manjkalo ničesar. Igrišča naj bi bila v odličnem stanju, tudi nasprotniki za pripravljalna srečanja so primerni; seznam sestavljajo novosadska Vojvodina, Rotor iz Volgograda in Vorskla iz Poltave.

miracle hotel

Galerija

Članki iz rubrike