GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

rb
rb
1 17.01.2021 10:33:34

Jasno sporočilo iz FAZANERIJE: Ne, to ne drži. Kaj takega si ne smemo VEČ DOVOLITI!

Jurij Kodrun
Športni direktor soboških črno-belih o igralskem mozaiku.

Igralska zasedba soboškega prvoligaša je dokaj številčna, nekateri menijo, da celo preveč, in slišati je ugibanja oziroma namigovanja, da naj bi v Fazaneriji razmišljali o krčenju kadra oziroma o tem, da bi se z nekaterimi posamezniki poskušali dogovoriti za sporazumno prekinitev sodelovanja, ampak ... "Ne, to ne drži," je odločno zanikal športni direktor Denis Rajbar. "O tem za zdaj ne razmišljamo, vsaj do poletja se to gotovo ne bo zgodilo. Saj veste, kaj se nam je dogajalo v jesenskem delu sezone. V določenem obdobju smo imeli toliko težav s poškodbami, da na kar nekaj tekmah v uradnem zapisniku nismo mogli zapolniti prostora za rezerviste. Česa podobnega si ne smemo več dovoliti, prav tako je pomembno, da nekateri posamezniki niso pretirano obremenjeni, poleg tega je konkurenca vedno izjemnega pomena. Tako ekipa lažje napreduje, hkrati pa ne gre zanemariti spoznanja, da je zraven nekaj obetavnih mladincev," je v nadaljevanju pojasnil snovalec kadrovske politike v soboškem prvoligašu.

V krogu prve ekipe je tako trenutno 32 igralcev, Ante Šimundža jih je na uvodni pripravljalni tekmi pri severnih sosedih preizkusil 22. Priložnost za dokazovanje so dobili Marko Zalokar, Dušan Gyergyek, Žiga Kous, Žan Karničnik, Dragan Lovrić, Matic Maruško, Jan Gorenc, Jure Travner, Klemen Pucko, Klemen Šturm, Nino Kouter, Tomi Horvat, Samsindin Ouro, Aljaž Antolin, Luka Bobičanec, Andrija Filipović, Tio Cipot, Mihael Klepač, David Đurak, Kevin Žižek, Amadej Maroša in Kai Cipot. Zaradi okrevanja po poškodbi so manjkali Matko Obradović, Alen Kozar, Marko Brkić, Marin Karamarko, Staniša Mandić in Renato Simić, mlade moči, ki niso odpotovale v Avstrijo, bodo pa na priprave v Turčijo, so Lan Erjavec, Luka Marič, Filip Kosi in Vito Štrakl.

Sobočani imajo sicer v turški pripravljalni bazi v Beleku predvidene tri prijateljske preizkušnje. Najprej bodo merili moči z novosadsko Vojvodino, drugi nasprotnik bo član ruske elite Rotor iz Volgograda in na koncu še ukrajinski prvoligaš Vorskla iz Poltave.

Članki iz rubrike