Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
23.12.2020 10:56:21
Deli članek:

MARIBOR zapušča še ena VELIKA LEGENDA?! Mitja VILER na pragu odhoda v ...

Grega Wernig

Staranju nihče ne more ubežati. Niti Mitja Viler, ki se je v zrelih nogometnih letih v Ljudskem vrtu moral sprijazniti z drugačnim statusom, kot ga je bil navajen. In zato menda resno razmišlja, da bi že januarja zamenjal klubske barve.

Bilo je poleti 2010, ko se je z Bonifike preselil pod Kalvarijo. In postal legenda vijoličastih! Številke so dovolj zgovorne. V dresu Maribora je zbral 357 nastopov, z več se lahko pohvalijo le neulovljivi Marcos Tavares, Tomislav Prosen in Aleš Križan. S štajerskim ponosom je osvajal lovorike in premikal mejnike, igral v ligi prvakov, ligi Europa ... Bil je nezamenljiv na položaju levega bočnega branilca, ampak nič ni večno. Tudi narava je kakopak naredila svoje, Mitja Viler je septembra dopolnil 34 let, njegov status se je spremenil. V zrelem obdobju kariere ni več prva izbira ob stranski črti, Mauro Camoranesi ne računa na njegove usluge, jeseni je dobil zgolj drobtinice. Toda v izkušenem Primorcu je še vedno dovolj močno prisotna želja po tekmovalnem ritmu in na uho nam je prišla informacija, da naj bi zaradi tega resno razmišljal o odhodu iz Ljudskega vrta. Po desetih letih in pol. Pogodbo ima sklenjeno do konca sezone, a menda bo športnemu direktorju Oliverju Bogatinovu predlagal dogovor o predčasni prekinitvi sodelovanja. 
Logično je pričakovati, da to ne bi smela biti nikakršna težava. Petnajstkratni prvaki tako ali tako razmišljajo o krčenju igralske zasedbe, vsaka plača manj je v zahtevnih covid-19 časih dobrodošla, Mitja Viler bi lahko odšel brez kakršnegakoli nadomestila. Po vsem, kar je dal klubu, si to v nastalih razmerah več kot zasluži, seveda pa se samo po sebi zastavlja vprašanje, kje naj bi Primorec nadaljeval kariero.


Iz zanesljivih krogov smo dobili namig, da naj bi se vrnil domov. V Koper. Na Bonifiko. »Našim nekdanjim igralcem, še zlasti otrokom kluba, so vrata vedno odprta. Na široko,« je v preteklosti večkrat poudaril prvi mož kanarčkov Ante Guberac. Od besed je hitro prešel k dejanjem in že vrnil Aleksandra Rajčevića, Mateja Palčiča in Maksa Barišića, Mitja Viler bi utegnil biti naslednji. Naši viri so nam prišepnili, da so bili prvi koraki v tej smeri že storjeni, in vse kaže, da je uresničitev takšnega scenarija precej verjetna, zadnjič je sicer v rumeno-modri opravi zaigral 16. maja 2010. Zgodilo se je na tekmi proti Nafti v Lendavi, nakar se je z Obale pod vznožje Pohorja preselil kot prvak.