Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.12.2020 17:02:28
Deli članek:

Zvezdnik Maribora PRESENETIL: Povem vam, kdo je PRVI FAVORIT za naslov NAJBOLJŠEGA STRELCA! Ni iz Maribora ...

Grega Wernig

Kdo je prvi favorit za laskavi naziv najboljšega strelca v slovenski prvi ligi?

Kdo se bo veselil naziva najboljšega strelca v slovenski prvi ligi? Aktualni prvi strelec lige Ante Vukušić v letošnji sezoni igra zelo malo in skoraj zagotovo ne bo ubranil tega naziva. V tem trenutku najbolje kaže napadalcem Domžal, Kopra in Olimpije, Dariu Kolobariću, Nardinu Mulahusejnoviću in Đorđeju Ivanoviću, ki so vsi dosegli po osem zadetkov. Sledi Rok Kronaveter s sedmimi, blizu sta tudi Aljoša Matko in Andres Vombergar, ki sta zadela po šestkrat. 

Izkušeni vezist Maribora je po tekmi z Muro, na kateri je z golom iz najstrožje kazni znova pobegnil Matku na lestvici klubskih strelcev, spregovoril tudi o tem, ali mariborski nogometaši tekmujejo med seboj v tem, kdo bo na koncu dosegel največ zadetkov. "Vsak si želi zadevati. Jaz upam, da bo nekdo iz naše ekipe na koncu prvi strelec. Kdo bo to, je vseeno. Je pa res, da malo zdrave konkurence mora biti," je povedal Kronaveter.

Na vprašanje, kdo bo po njegovem mnenju na koncu prvi strelec lige oziroma kdo je prvi favorit za osvojitev 'zlatega čevlja', pa je kar malce presenetil s svojim odgovorom. V ospredje namreč ni potisnil niti sebe niti katerega izmed svojih klubskih soigralcev. "Že nekaj sezon sem blizu prvega strelca lige. Težko je napovedati, kdo bo. Moram pa reči, da mi je zelo všeč napadalec Domžal, Dario Kolobarić. V tem trenutku je zame on prvi favorit za ta naslov," je mladega, šele 20-letnega napadalca Domžal pohvalil Kronaveter.