Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.12.2020 18:24:02
Deli članek:

Vijoličasti zahtevali enajstmetrovko, a njihova prečka SE ŠE VEDNO MAJE! Ste zamudili HORVATOVO BOMBO? (video)

Grega Wernig

Prvi polčas štajersko-prekmurskega dvoboja se je končal brez zadetkov.

Mariborčani so imeli rahlo terensko premoč, a za hrbet Marka Zalokarja niso uspeli spraviti nobene žoge. Najlepšo priložnost v prvih 45 minutah pa so imeli gostje iz Murske Sobote, v 20. minuti je mladi reprezentant Tomi Horvat iz roba kazenskega prostora močno udaril po žogi, to pa je zaustavila prečka.

"Odigrali smo dober polčas, a lahko bi izkoristili eno od priložnosti. Upam, da se bo na koncu tekma razpletla v našo korist," je v kamero televizijo ob odhodu v slačilnico povedal Horvat.

Glavni sodnik Nejc Kajtazović je imel največ dela že v 4. minuti, ko je nogometaš Mure Andrija Filipović nad domačim vratarjem Ažbetom Jugom storil grd prekršek. Oba sta se takoj zatem verbalno obračunala, a so se strasti hitro umirile. Sodnik iz žepa ni potegnil kartona.

Kajtazović se ni odzval niti v 24. minuti, ko je Žan Karničnik v Murinem kazenskem prostoru z obema rokama močno odrinil Jana Mlakarja, da je ta padel po tleh. Enajstmetrovka bi bila upravičena, a igra se je nadaljevala.

Statistika prvih 45 minut razkriva, da je imel Maribor pobudo. V strelih na vrata je bil boljši z 10:8, v strelih v okvir vrat s 3:1, v kotih je bilo 5:0, v posesti žoge pa 56:44.